Vil være med ordføreren til Gaza

Ana Taylor Lopéz vil ha med seg Jon Pieter Flølo på båt med hjelpesendinger til Gaza.

Ana Taylor Lopéz vil ha med seg Jon Pieter Flølo på båt med hjelpesendinger til Gaza. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ana Taylor Lopéz (Rødt) og Linda Holien (Ap) ville begge reise med hjelpesendinger til Gaza dersom ordføreren var med som inspektør.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det var nærmest som en hyllest til ordføreren da de nevnte politikerne meldte seg på til fremtidige båttransporter i det urolige farvannet, under forutsetning av at Jon Pieter Flølo var med og tok seg av sikkerheten.

– Det hadde virkelig satt spor etter seg. Rødt og Frp i skjønn forening, og med felles mål i en slik sak. Det hadde vært fint. Vi vil begge ha fred, men vi er nok ikke helt enige i selve saken. Men det hadde gått an å hjelpe sammen allikevel, smilte Lopéz etter møtet.

Interpellasjon

Som PD omtalte før torsdagens kommunestyremøte, kom Rødt Bamble med en interpellasjon til møtet. Der ba de kommunestyret boikotte Israel, og jobbe for å få dem til å oppheve blokaden mot Palestina.

I tillegg kom spørsmålet til ordføreren om han ville reise med en hjelpesending som inspektør, og begrunnelsen var hans bakgrunn fra politiet og de sikkerhetsoppdragene han har vært med på der.

– Jeg takker for tilliten Rødt Bamble viser meg gjennom en slik forespørsel, smilte ordføreren fra talerstolen.

Blir ingen sak

Rødt Bamble ba rådmannen å forberede en sak der spørsmålene i interpellasjonen kommer til politisk behandling i Bamble. Ordføreren sa at han har tillitt til at UD og andre sentrale folkevalgte tar seg av Norges interesser i slike saker, og at han ikke kunne se noen grunn til at kommunestyret skulle behandle en slik sak. Han fikk kommunestyret med seg, mot Rødts to stemmer.

Artikkeltags