Gå til sidens hovedinnhold

Bildrapssiktet 21-åring fengslet i fire nye uker

Artikkelen er over 3 år gammel

Skien-mannen (21) ville ta livet sitt og kjørte i feil kjøreretning på E18. Nå er han varetektsfengslet i fire nye uker.

21-åringen har samtykket til at Larvik tingrett kan avgjøre videre varetektsfengsling i saken som kontorforretning. 21-åringen har derfor ikke møtt i Larvik tingrett i dag.

Retten har kommet til at 21-åringen skal varetektsfengsles i fire nye uker.

21-åringen overlevde dødskrasjet med en Skien-familiepå E18 mellom Larvik og Langangen om natta 1. nyttårsdag.

Siktet for forsettlig drap

Han er siktet for forsettlig drap på familiefaren, Azad Hamam (47), som førte bilen som kom imot han i retning mot Skien.

21-åringen er også siktet for forsøk på drap på resten av familien i bilen, en Skien-kvinne og deres tre mindreårige barn som var passasjerer i baksetet. Mor og barn overlevde kollisjonen, men moren og ett av barna ble hardt skadd i sammenstøtet.

Varetektsfengslet

Den siktede har sittet i varetektsfengselsiden midten av januar etter at han først ble behandlet for skadenehan fikk i kollisjonen og så ble overført til psykiatrisk avdeling.

Lagmannsretten omgjorde den 17. januar Tønsberg tingretts beslutningom å ikke varetektsfengsle han, og noen dager etter ble den siktede overført fra sykehus til fengsel.

Venter på rapporter

Politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon, opplyser at politiet fortsatt venter på rapporter fra Statens vegvesen etter ulykken, samt enkelte analyser.

I mandagens kjennelsen fra Larvik tingrett går det fram at politiet i Larvik regner med å avslutte sin etterforskning i løpet av mars, hvis de får rapportene de venter på, og at saken kan sendes over til statsadvokaten og videre til Riksadvokaten i slutten av mars.

21-åringen er så langt siktet i saken, og det er foreløpig ikke tatt ut tiltale da etterforskningen ikke er avsluttet. Tiltale vil bli tatt ut av Riksadvokaten.

Lastebilsjåfør så bilen kjøre forbi og inn i feil kjøreretning – prøvde å ringe politiet før det smalt 

Kommentarer til denne saken