Satser på <br/> laksefiske

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Det er store planer for Porsgrunnselva. Går det som Petter Borgestad og de andre grunneierne håper på, skal fiskelykken bli femdoblet i løpet av de neste årene. Det betyr at elva blir en god, om enn ikke en eksepsjonell, lakseelv. Utslipp og produksjon av smolt kombinert med en ny laksetrapp skal øke laksebestanden. Salg av fiskekort skal finansiere moroa, og i første omgang er det ikke snakk om at grunneierne har til hensikt å tjene penger på satsingen.

Det er viktig at en så stor del av elva som mulig blir gjort tilgjengelig for folk flest, både de med og uten fiskestang. En omfattende satsing på laksefiske vil gjøre Porsgrunn til et eksotisk innslag i sportsfiskemiljøene. Det er ikke så mange steder du kan stå midt i byen og hale i land den ene ruggen etter den andre.

Allerede i dag er det mange som frister fiskelykken i elva. Men det må opplagt være et mål for frisklivkommunen Porsgrunn å legge forholdene enda bedre til rette. Derfor håper vi kommunen som grunneier deltar aktivt for å gjøre tilbudet mest mulig vellykket. Det handler om å åpne arealer som i dag er stengt av med gjerder - eller som i for stor grad har fått et for privat preg over seg.

Hobbyfiske er en ypperlig form for rekreasjon. Planene som nå legges fram er spennende og vil gjøre det enda mer attraktivt og spesielt å bo i Porsgrunn. Det blir interessant å følge planene videre. Rent markedsføringsmessig kan vi her få en virkelig storfisk på kroken. Selv om det neppe vil bli noen folkevandring fra resten av landet til lakseeldoradoet Porsgrunn, kan en realisering lakseplanene gjøre underverker for Grenlands litt loslitte miljørykte.

Artikkeltags