Gå til sidens hovedinnhold

Lettelsene gjelder ikke for alle - disse får ikke trene

Det som oppleves som en lettelse for store deler av fotballfamilien, får ikke fram den samme følelsen i håndballens breddemiljø for senior.

De vil fortsatt ikke få lov til å trene innendørs. Det samme gjelder for andre idretter som holder til innendørs. I smittelovgivningen står det under tiltaksnivå 5b at kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter kan holde åpent for barn og unge under 20 år. Det er ikke tillatt å organisere innendørs idrettsaktivitet for personer som er 20 år eller eldre. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater. Innendørs organisert trening for toppidrettsutøvere er likevel tillatt.

Det betyr at barn og unge kan trene innendørs, enten de driver med håndball, tennis eller turn. Men det stopper der. Det blir ikke arrangert stevner eller kamper for noen, så lenge valget falt på å gå til tiltaksnivå 5b. I lovverket står det at alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, både inne og ute, med unntak av livssynssamlinger og seremonier i slike sammenhenger. Det betyr at det ikke blir kamper for noen, verken inne eller rute, og heller ingen stevner av noe slag, verken inne eller ute.

Kommentarer til denne saken