– Det velrenommerte film- og TV-nettstedet Deadline Hollywood har plukket ut til sammen ti kandidater fra andre land, som de mener har best sjanse til å bli plukket opp av amerikanske TV-kanaler, skriver VG-nett fredag kveld.

På listen er den kommende serien «Wisting», som er basert på to av Jørn Lier Horsts krimbøker. Serien skal ha Sven Nordin i hovedrollen som politimannen William Wisting.

Handlingen er lagt til Larvik og Stavern i Vestfold. Innspillingen starter 17. januar. Det er TV3 og strømmeplattformen Viaplay som skal sende serien.

– «Wisting» skal produseres av Cinenord Drama AS, med produsentene Silje Hopland Eik og Terez Hollo-Klausen, sammen med Good Company Films – med produsent Anni Faurbye Fernandez. Katarina Launing og Trygve Allister Diesen er regissører. Diesen er også oppført som serieskaper sammen med Kathrine Valen Zeiner, står det skrevet i VGs sak.

– Det er ingen aldersgrense for å være detektiv

Jørn Lier Horst har tidligere uttalt til ØP at både Praha og Budapest var aktuelle opptakssteder for den kommende krimserien om William Wisting. Men Lier Horst selv la ikke skjul på at han gjerne ville at opptakene skulle skje i Larvik og Stavern, noe de nå gjør.

(Saken fortsetter under bildet)

Det er Cinenord Drama som produserer krimserien som vil gå over 10 episoder basert på bøkene, «Jakthunden» og «Hulemannen.»

Jørn Lier Horst på filminnspilling

– De har vært på politistasjonen og gjort seg kjent med de aktuelle stedene jeg har beskrevet i bøkene. I konseptet beskriver de Larvik og Stavern som tvillingbyene, sa Jørn Lier Horst.

Det er Kathrine Walen Zeiner og Trygve Allister Diesen som har bearbeidet bøkene til krimserie, mens Jørn Lier Horst har fungert som politifaglig konsulent.

Serien har et budsjett på godt over 100 millioner kroner, og vil trolig bli ferdig i 2019.

LES OGSÅ: Satser 110 millioner med Sven Nordin som William Wisting