Det betyr at Stavern langt ifra går inn i vinterdvale etter nyttår, men blir et spennende sted for en tv-innspilling som skal gi 10 episoder om William Wisting, Jørn Lier Horst elskede politimann som har blitt til en rekke suksessbøker i flere land. Serien er allerede solgt til Tyskland.

Totalt skal det være planlagt om lag 150 opptaksdager til tv-serien. Hvor mange av dem som vil skje lokalt er ikke kjent, men Lier Horst er veldig fornøyd. Han avslører at det nå er bestemt at serien skal spilles inn i Stavern og Larvik:

– Dette er ikke hverdagskost og er en stor dag. Lokale filmopptak av «Wisting» vil sette Larvik på det internasjonale krimkartet, og jeg har mange lesere rundt i verden som gleder seg, sier Horst til Dagbladet.

Han har tidligere vært skeptisk til at serien skulle spilles inn i et annet land, men nå er pengene på plass, slik at den kan spilles inn lokalt – med start 17. januar.

– Jeg er en stor beundrer

Torsdag fikk serien bevilget ti millioner kroner fra Norsk filminstitutt, som har tro på prosjektet. Det gjør at totalbudsjettet nå er på 110 millioner kroner.

(Saken fortsetter under bildet)

Klar i hovedrollen som Wisting er en av Norges mest fremtredende skuespillere de siste årene, Sven Nordin. Et av hans siste suksessprosjekter på tv-skjermen var Valkyrien. I en pressemelding sier han at det blir spennende:

– Wisting er en sammensatt og spennende person, og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven, sier Nordin.

TV-serien vil basere seg på de to bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen». I serien vil Wistings barn være voksne, og kona har gått bort, men spenningen i jakten en seriemorder er fortsatt plottet i historien, som truer med å ødelegge den fredelige julefeiringen.

LES OGSÅ: Jørn Lier Horst på filminnspilling: Skulle ønske Larvik og Stavern hadde fått dette løftet

– En av våre beste karakterskuespillere

Det er TV3 og Viaplay som står bak den nye dramasatsingen gjennom sitt selskap MTG. De beskriver det hele som en giga-serie, og en av de største tv-satsingene som er gjort i Norge.

– Jeg er glad for den store entusiasme prosjektet er møtt med, og at Wisting-serien dermed blir en realitet. Så er jeg takknemlig for at Sven Nordin har takket jo til å spille ham. Det er et veldig godt valg. Han er stilsikker og en av våre aller beste karakterskuespillere, sier Jørn Lier Horst i en pressemelding.

Første sesong av Wisting vil sendes på TV3 Norge og Viaplay. Mediekonsernets norske sjef sier at prosjektet er et bevis på at de for alvor satser på norske dramaserier.

­– MTGs ambisjon er å være ledende på nordisk drama, og med Wisting tar vi et langt steg videre i den retningen; dette blir et av de største, norske dramaprosjektene noensinne. Wisting er et samarbeidsprosjekt mellom TV3 Norge og Viaplay, og vi gleder oss stort til å sette et tungt, norsk fotavtrykk på MTGs nordiske dramasatsing, forteller administrerende direktør i MTG, Morten Aass.

Wisting-bøkene har blitt oversatt til tretti språk med de prisvinnende Jakthundene og Hulemannen i spissen. Også TV-serien har internasjonalt potensial – Wisting har allerede blitt solgt til Tyskland.