Det bekrefter sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen overfor SA.

– I utgangspunktet har vi jobbet hardt for å beholde Lindseth. Vi har forespeilet en kontrakt utover det som er vanlig i Sarpsborg 08. Vi har egentlig ikke råd til sånne kontrakter, men har følt oss litt presset til å strekke oss langt for å beholde en av våre kvalitetsspillere. Men vi var sjanseløse, forteller Berntsen, som ikke kunne si nei til budet som kom fra Bulgaria.

– Etter at spilleren takket nei til å forlenge ble innstillingen vår at han skulle fortsette ut sesongen. Så dukket det opp en mulighet fra Sofia. Det er bare noen få måneder igjen av kontraktstiden vi har med Lindseth. Og uten at vi går offentlig ut med summer så kan jeg si at tilbudet fra CSKA Sofia er ganske bra, sier Berntsen.

Skal forsterke laget

Sarpsborg 08s kontrakt med Jonathan Lindseth gikk ut etter sesongslutt. Om klubben ønsket å sitte igjen med noen summer etter Lindseth så måtte han selges i sommer for å ikke gå gratis som bosman-spiller etter sesongen.

Overgangssummen gir Thomas Berntsen handlingsrom på overgangsmarkedet nå i sommer for å hente inn en erstatter.

– Vi kommer til å bruke alle pengene fra salget til å forsterke laget inn mot høsten og neste sesong, det har jeg fått lovnader fra klubben om. Derfor hadde det vært uforsvarlig å stoppe en overgang. Vi ønsket at Lindseth skulle fortsette her, men nå får vi en god sum samtidig som spilleren får oppfylt drømmen sin om å spille for en bra klubb i utlandet. Det er vi veldig glad for at han får mulighet til.

I tillegg til at 08 har sikret seg en god sum for Lindseth har de også sikret seg prosenter ved et eventuelt videresalg.

101 kamper i blåhvitt

Jonathan Lindseth kom til Sarpsborg 08 fra Mjøndalen i januar 2019. Han fikk sitt store gjennombrudd i 2021-sesongen hvor han imponerte med 10 scoringer, tre assist og godt spill. På tre og en halv sesong i blåhvitt har han spilt 101 kamper, scoret 18 mål og gjort 14 assist, ifølge transfermarkt.com. Sarpsborg 08 bekrefter at Lindseth har spilt 101 kamper for klubben.

Hans siste kamp for Sarpsborg 08 blir hjemme mot Lillestrøm 31. juli.

Siste: Lindseth på vei til Bulgaria

Melder om intensiv jakt på Saletros

Lindseth spiller gjerne sesongen ut i Sarpsborg 08 – men tapet mot Vålerenga gjorde vondt

Berntsen: – Har 1 million til å hente spillere