44 år gamle kretsrekorder

Thor Andreas Wiersdalens kretsrekorder i stille lengde, stille høyde og høyde med tilløp står fortsatt, selv om det er hele 44 år siden de ble satt. Wiersdalen selv mener det er på tide at noen klarer å tukte hans egne rekorder.

Thor Andreas Wiersdalens kretsrekorder i stille lengde, stille høyde og høyde med tilløp står fortsatt, selv om det er hele 44 år siden de ble satt. Wiersdalen selv mener det er på tide at noen klarer å tukte hans egne rekorder. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Thor Andreas Wiersdalen har en har en klar oppfatning om hvorfor ingen har klart å tukte hans 44 år gamle kretsrekorder i friidrett.

DEL

Wiersdalen, som fyller 65 år til mandag, satte sine bestenoteringer i stille lengde (3,49 meter) og i stille høyde (1,75 meter) i 1967. Året etter hoppet han 2,05 i høyde med tilløp. 44 år senere står resultatene fortsatt som kretsrekorder.

– De utøverne som har hatt talent nok til å slå disse rekordene, har valgt bort friidretten til fordel for ballidretter. For jeg er helt sikker på at enkelte utøvere kunne slått disse resultatene, dersom de hadde satset hardere på friidretten, mener han selv.

Håper de blir slått

Selv om Wiersdalen ofte får høre fra kjentfolk at han bør være stolt av sine resultater på friidrettsarenaen, synes han ikke det er spesielt gøy å være innehaver av de tre kretsrekordene.

– Det er greit nok med stille lengde og stille høyde. Det er to øvelser som ikke står på programmet så ofte. Men jeg synes ikke noe om at høyderekorden min på 2,05 fortsatt står. Det hadde bare vært gøy hvis noen snart klarte å tukte den, smiler han.

Fra Langangen til Urædd

Thor Andreas Wiersdalen, som i dag bor i Hovenga, begynte friidrettskarrieren i Langangen.

– På begynnelsen av 60-tallet hadde jeg et par år hvor jeg var den eneste som representerte Langangen i friidrett. Det ble kjedelig i lengden, og høsten 1966 meldte jeg meg inn i Urædd, forteller han.

26 NM-medaljer

I løpet av karrieren tok Wiersdalen hele 26 medaljer i NM. 8 av dem er gull fra senior-NM, mens 5 av medaljene er gull fra junior-NM.

– Joda, det ble noen NM-medaljer. Men, det begynner å bli noen år siden, avslutter Thor Andreas Wiersdalen.

Artikkeltags