Følg PD på Facebook

Den tradisjonsrike turngruppa, som har 70-80 aktive medlemmer, fikk avslag på søknaden til Porsgrunn kommune om å få treningstider i Eidangerhallen for 2015-16.

Klubbens leder, Marlene Ånnerød Sørensen, syns det er trist og frustrerende at de ikke får trene på arenaen, som de regner som sin hjemmebane.

– Kommunen burde prioritere lag og grupper som har til-hørighet til nærområdet når de setter opp treningstider. Vi deler gjerne hallen med andre for å få plass, men det ser ikke ut til å hjelpe oss, sier hun.

«Kald, liten gymsal»

Eidanger-turnerne må dermed trene i gymsalen på Tveten ungdomsskole. Ifølge Ånnerød Sørensen er det et lokale som slettes ikke egner seg for turn.

– Det er en kald, liten gymsal hvor utøverne våre ikke har plass nok til å ta tilløp i flere av øvelsene. Hvordan skal de da bli bedre? Flere ungdommer slutter fordi de stagnerer på trening, sier idrettslederen.

Et annet element er støynivået i den lille gymsalen, som tidvis blir ekstremt høyt. Spesielt på det minste partiet, hvor barna og foreldre er sammen.

– Det er egentlig ikke plass til 30-40 stykker der samtidig. Enkelte vil ikke fortsette grunnet støynivået som oppstår.

Ånnerød Sørensen syns det er beklagelig at turngruppa ikke kan tilby sine medlemmer bedre treningsfasiliteter når idrettslaget fyller 100 år. Til lørdag skal turnerne for øvrig underholde på jubileumsfesten i nettopp Eidangerhallen.

– Medlemmene våre ville dessuten følt større tilhørighet til idrettslaget, dersom vi hadde fått bruke Eidangerhallen, mener hun.

Kretsmestere

I helga ble juniortroppen til Eidanger kretsmestere i trampet og tumbling i Skienshallen. I ligakonkurranse var det stor dominans av Vestfold-lagene, men Eidanger ble beste lag fra Telemark på 4. plass.