EM-debuterer i georgisk sand

Kaja Kristensen fra Pors skal spille U18-EM i beachhåndball i Georgia i juli.

Kaja Kristensen fra Pors skal spille U18-EM i beachhåndball i Georgia i juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Selv om hun ikke har stor erfaring fra beachhåndball, ble Kaja Kristensen fra Pors tatt ut i den norske U18-troppen som skal spille EM i Georgia fra 6.-8. juli.

DEL

– Det var litt overraskende at jeg ble tatt ut, men jeg tror det blir veldig gøy, sier 16-åringen.

Kristensen spilte noen kamper med beachhåndball for Pors i fjor sommer. Utover det har hun liten erfaring fra sandidretten.

– Da landslagstreneren (Christian Thue Bjørndal) ringte og fortalte at jeg var tatt ut, begrunnet han det med at jeg hadde egenskaper som kan passe i beachhåndball. Forhåpentligvis kan jeg i alle fall bidra med litt hurtighet, sier hun.

Går for gull

Selv om det norske laget er nykomponert, mener Kristensen at EM-gull bør være målet.

– Vi samles en uke før vi drar til Georgia. Da får vi forhåpentligvis litt tid til å bli samspilte. Målet må være å gå helt til topps.

God erstatning

Før sommeren hadde Pors-jenta i utgangspunktet en annen drøm enn å spille EM i beachhåndball. Hun var nemlig svært nær en plass i U-landslagstroppen (ordinær håndball) som skal spille European Open i Gøteborg fra 2.-6. juli.

– Ettersom VM-sluttspillet nærmer seg, var det kjedelig og ikke komme med i troppen som skal til Sverige. EM i beachhåndball er en god erstatning. Nå får jeg jo uansett med meg et mesterskap.

PS: Også Hei og Gulset-spiller Andrea Rønning (17) er med i den norske troppen som skal spille EM i beachhåndball.

Artikkeltags