– Et helt spesielt talent

Vegard Bergan er klar for å signere proffkontrakt med Odd i løpet av kort tid.

Vegard Bergan er klar for å signere proffkontrakt med Odd i løpet av kort tid. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Da Vegard Bergan ble flyttet opp på a-laget til Hei på høsten i 2010, skjønte Sverre Sveen at klubben var i ferd med å få fram et helt spesielt talent.

DEL

Marius Therkelsen, Knut-Stian Knutsen, Espen Ruud, Niklas Bergseth og Snorre Krogsgård er andre spillere som har tatt veien fra Heistad til Falkum, og fått kamper i 1. divisjon eller eliteserien.

Vegard Bergan blir nestemann på lista. Den 18 år gamle midtstopperen har nå blitt lovet proffkontrakt av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Leder i fotballgruppa- og tidligere a-lagstrener i Hei, Sverre Sveen, husker godt at hvordan den høyreiste lysluggen markerte seg da han debuterte i 4. divisjon på høsten i 2010-sesongen.

– Selv om han bare var 15 år var han alltid kald og rolig i stressa situasjoner. Det var ikke vanskelig å se at han var et helt spesielt talent. Det er veldig hyggelig å høre at han blir nestemann med proffkontrakt i Odd, sier Sveen.

I vårsesongen i 2011 var Bergan blitt en nøkkelspiller for 4. divisjonslaget til Hei. På sommeren bestemte han seg for å dra videre til Odd.

Følger gamleklubben

Siden den gang har det kun gått en vei. Nå er han fast på G18-landslaget, trener regelmessig med a-laget til Odd og er altså høyaktuell for proffkontrakt.

PD traff stoppertalentet da han var tilskuer til at barndomsklubben tapte 4-0 mot Vinje på torsdag.

– Jeg ser alle hjemmekampene til Hei når jeg har mulighet, forteller han.

– Går bra

Bergan har hele tiden hatt et klart mål om å spille seg til proffkontrakt med Odd.

– Det har gått veldig bra i det siste, både på samlinger med G18-landslaget - og på treninger og kamper med Odd. Fagermo har fortalt at jeg er nestemann som skal få kontrakt, og det er selvsagt hyggelig å høre. Det er det jeg har jobbet mot hele veien, avslutter den ferskeste toppspilleren fra talentfabrikken til Hei.

Artikkeltags