Gå til sidens hovedinnhold

- Føles som
å ha tapt

Artikkelen er over 16 år gammel

Pors-Alta: 2-2 (0-0). - Det ser ikke ut som om vi er interessert i å vinne i det hele tatt. I dag var innsatsen helt elendig, og da kan vi ikke regne med å få tre poeng, selv mot et drittlag.

Erik Pedersen var ikke nådig i sin kritikk av lagkameratene etter det han mente var en av Pors' svakeste kamper denne sesongen. Selv om Pedersen ble kåret til hjemmelagets beste spiller av en jury på Pors stadion, virket det ikke som om midtbanespilleren var helt fornøyd med egen innsats heller.

- Uavgjort i dag føles som et tap. Jeg vet ikke om folk tenker på Wrightegaarden og konserter, men det var i alle fall helt tydelig at mange tenkte på helt andre ting enn det vi skulle gjøre ute på banen. Det var helt klart det mentale som sviktet mest i dag, fastslo Erik Pedersen.

- Variabelt

Han hadde mest lyst til å marsjere rett i dusjen da dommeren blåste av kampen, men etter en tenkepause på ti sekunder tok han seg tid til en liten prat med lokalavisa.

- Jeg vet egentlig om jeg har lyst til å si noe akkurat nå. Jeg sier vel alltid mye dumt sånn rett etter kampslutt, sa Pedersen og presset frem noe som kunne ligne på et smil.

Lars-Borgar Waage ville ikke uten videre si seg helt enig med Pedersens kritikk av spillernes fokus, men Pors-treneren hadde naturligvis registrert at prestasjonene svingte kraftig.

- Innsatsen og prestasjonene var veldig variable, men det er ingen automatikk i at vi skal være så mye bedre enn Alta selv om det ser slik ut på tabellen.

Snaue halvtimen før slutt valgte Waage å ta John-Erling Kleppe av banen. Pors' toppscorer har slitt litt med skadeproblemer den siste tiden, men Waage understreket at det ikke var skadesituasjonen som var hovedårsaken til at Fredrik Nordkvelle fikk spille de siste 28 minuttene.

- John-Erling har ikke trent så mye den siste tiden, men vi byttet ham ikke ut på grunn av skaden. Det var ganske enkelt en vurdering vi gjorde på benken, sa Lars-Borgar Waage.

Vurderte tidligere bytter

Han kunne også bekrefte at han hadde planer om å gjøre flere bytter på et tidligere tidspunkt enn det som ble tilfelle.

- Det er mulig at de to siste byttene kom litt sent, men det hadde vel ikke blitt så mye fokus på det hvis Eldar hadde blitt matchvinner med sin 2-1-scoring, smilte Lars-Borgar Waage, vel vitende om at Pors burde rodd i land tre poeng.

- Det er ikke tvil om at det var et unødvendig å slippe inn to mål mot dette laget, og du kan godt si at det føles som å tape en fotballkamp, sa Pors-treneren.

Hjemmelaget hadde ballen mest før pause, uten at de klarte å skape de helt store sjansene. Faktisk var Alta nærmest etter en corner, men Marius Therkelsen som hadde tatt oppstilling ved den ene stolpen reddet ballen på streken. For Pors var John-Erling Kleppe nærmest med et godt skudd som Alta-keeperen fikk slått til corner.

- Vi skapte alt for få sjanser, og det virket jo nesten ikke som om vi gadd å spille fotball. Det som skjedde var alt for tilfeldig, og både spillet og innsatsen var elendig. Det vi presterte i dag var utilgivelig, sa en skuffet Erik Pedersen.

KAMPFAKTA

Pors stadion lørdag, fotball 1. divisjon menn: Pors-Alta: 2-2 (0-0).

Mål: 52. min. 1-0 Christer Fjellstad, 59. min. 1-1 Andreas S. Granerud, 83. min. 2-1 Eldar Hadzimehmedovic, 89. min. 2-2 Martin Norbye.

Innbyttere Pors: Fredrik Nordkvelle i 28 min. for John-Erling Kleppe, Eldar Hadzimehmedovic i 10 min. for Christer Fjellstad, Ædel Tveråen i 5 min. for Sandro Occhipinti.

Dommer: Morten Høgberg, Manglerud Star I.L.

Gule kort: Eirik Bertheussen, Pors. Tre til Alta.

Tilskuere: 359.

Spillerbørs Pors

Kim Engen 5

Marius Therkelsen 5

Eirik Bertheussen 6

Torkild Lorentzen 6

Marius Solberg 4

John-Erling Kleppe 5

Erik Pedersen 6

Tarjei Dale 4

Sandro Occhipinti 5

Christer Fjellstad 4

Olof Hvidén-Watson 4