Sprer sport og glede på Herøya

Spillerne i FK Grenland Diamonds stortrives seg på treningene ved Hydrohallen.  Her Quinh T. Nguyen og Anniken Arvesen.

Spillerne i FK Grenland Diamonds stortrives seg på treningene ved Hydrohallen. Her Quinh T. Nguyen og Anniken Arvesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

FK Grenland syns fotballtilbudet for utviklingshemmede var for dårlig. Det bestemte de seg for å gjøre noe med.

DEL

Følg PD på Facebook

Resultatet var at klubben, nærmest parallelt med å starte opp sitt A-lag, dannet FK Grenland Diamonds for fire år siden.

– Vi startet opp da det var for dårlig tilbud for den gruppa i Telemark. Bare Herkules og Notodden hadde da lag for funksjonshemmede, sier lagleder Gro Drage Evjen.

Hun understreker at det også var viktig at fotballen skal være for alle.

– Det er i tråd med både klubbens, kretsens og fotballforbundets visjon, fastslår laglederen.

I dag består FK Grenland Diamonds av en gruppe på 10-18 spillere på hver trening. Spillerne er av begge kjønn, og varierer i alder. Både 15- og 60-åringer er representert på laget for utviklingshemmede.

Treningene foregår 1,5 time en gang i uka. Der holdes både tekniske øvelser og spill. Treningene foregår utenfor Hydrohallen om sommeren og i Heistadhallen om vinteren. Det trenes hele året.

FK Grenland Diamonds er åpent for alle, men er i hovedsak et lag for utviklingshemmede med ulike diagnoser.

– Det er et lavterskeltilbud, sier Drage Evjen.

Hun hyller spillernes sportsånd.

– Ut ifra sine forutsetninger, har de vist enorm progresjon. Det er utrolig artig, og dette er ekte idrettsglede, konstaterer FK Grenland Diamonds' lagleder.

Sikter inn mot Unifiedserien

Foreløpig spiller ikke FK Grenland Diamonds kamper. De  håper imidlertid snart å kunne melde seg inn i Unifiedserien.

Unifiedserien er et tilbud for lag som ofte har en blanding av funksjonshemmede og funksjonsfriske.

– Dette er en veldig viktig inkluderingsform, sier FK Grenland Diamonds' lagleder, Gro Drage Evjen.

Det finnes flere slike tilbud for utviklingshemmede på landsbasis. Det er over 100 klubber for utviklingshemmede i Norge. I tillegg var det nylig en landsdekkende turnering for både håndball og fotball der 1600 utviklingshemmede deltok.

FK Grenland Diamonds har dermed neste år et mål om ikke bare å ha treningsøkter slik som nå, men også å møte andre lag via turneringer og kamper. Da trenger de imidlertid flere folk i støtteapparatet.

– Vi oppfordrer alle som har lyst til å skape en forskjell og å oppleve gleden ved idrett om å bli med, sier Drage Evjen.

Laglederen understreker at man som funksjonsfrisk ikke trenger å være god i fotball for å bidra på FK Grenland Diamonds.

– Dersom det er noen som har lyst til å oppleve ekte idrettsglede, er absolutt dette stedet å komme, avslutter Gro Drage Evjen.

Artikkeltags