Grenland Futsal klar for elitesatsing

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

I går kveld ble Solkystengutta tilbudt den siste plassen i Futsal Elite, avdeling Oslo fra IFS. Det var de ikke sene om å takke ja til.

DEL

- Indoor Football Scandinavia arrangerer turneringer i de store byene i Norge - Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger og Oslo. Nå satser forbundet på en elitesatsing med ti lag fra de forskjellige byene, sier Ronald Bøgeberg, en av Solkystengutta.

Futsal er kunstnernavnet til innendørsfotball, som spilles på en liten bane med fire mann pluss keeper på hvert av lagene. Spillet foregår på små flater, og er fysisk krevende. Det stiller seg andre krav til bevegelsesmønster og teknikk enn i vanlig fotball. Siden etablereringen av IFS på våren i 2002 har interessen for arrangementene økt, og på turneringen som ble avviklet i månedsskiftet oktober/november i Oslo var det 230 lag med.

- Det var der vi spilte vår første turnering sammen, og også gjorde oss bemerket. Vi spilte oss fram til finalen, hvor vi måtte gi tapt, sier Bøgeberg.

Etter den turneringen sanket de nok poeng til å havne inne blant de ni beste på maratontabellen for Oslo-distriktet. På grunn av den korte historien fikk dermed ikke klubben plass i eliteserien med en gang, men søndag fikk kameratgjengen et gledelig ja fra forbundet

Det er Vetle Aaltvedt som er primus motor for Grenland Futsal, som het Solkystengutta i en begrenset periode. Det navnet fikk laget etter sterk påvirking fra Ronald Bøgeberg og Simen Storaas, de eneste på laget fra Bamble.

- Siden vi er de beste på laget og som har bodd på solkysten i Bamble, så falt det naturlig, ler Bøgeberg. Når vi nå har blitt med i elitesatsingen, må vi derimot skifte navn, legger han til.

Siden stammen i laget er fra Grenland, falt navnet naturlig nok på Grenland Futsal. Ved Siden av Vetle Aaltvedt, Ronald Bøgeberg og Simen Storaas, består laget av Lars Numme, Per T. Hemsborg og Thor Elvebakk, alle med fortid i diverse fotballklubber i distriket. I tillegg spiller det fire kamerater av disse på laget.

3.januar sparkes elitesatsingen i gang, hvor Grenland Futsal skal møte krefter mot blant annet Bislett, Horten, Oslo, Kristiania og Solør Futsal. Målsetningen er å komme blant de fem beste, som går til nasjonalt sluttspill. Laget må derimot unngå å bli dårligere enn nummer åtte, for da ryker de ut av elitesatsingen.

- I nasjonalt sluttspill møter vi fem lag fra hver av de andre fire regionene, og totalt 25 lag kjemper om seierspremien på 50.000 kroner. Det er en klar målsetning for oss, sier Bøgeberg.

Prosjektet som startet som uskyldig moro, får plutselig et mer alvorlig preg. Tommelen opp til tilbudet for ISF betyr at spillerne må gå til anskaffelse av draktsett, samt at de plikter til å spille en rekke turneringer i regi av forbundet, alt for å fremme sporten videre. På lang sikt er måler å danne en skandinavisk elitedivisjon.

- Dette konseptet er veldig fremadstormende, og NFF har allerede kastet seg på med sin coca-cola-turnering, som går ut på det samme. Slik sett blir det en konkurrent, sier Bøgeberg.

Draktsett, sko, reiser og pliktig hjemmeside gjør sitt til å ta et jafs av lommeboka til Grenland Futsal. Derfor håper klubben at bedriftene i distriktet åpner øynene opp for sponsing av denne typen idrett.

- Vi håper å kunne få litt støtte, men vi snakker ikke store summer her. Likevel er dette en fin anledning å markere navnet deres i et populært konsept, mener Bøgeberg.

Laget kan nås via deres hjemmesider på www.solkystengutta.net.

Artikkeltags