Gunnarsson fikk sparken

JAKTER NY KLUBB: Niklas Gunnarsson

JAKTER NY KLUBB: Niklas Gunnarsson Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Niklas Gunnarsson er en av totalt 10 Walsall-spillere som har fått sparken grunnet klubbens økonomiske krise.

DEL

17-åringen fra Porsgrunn vender imidlertid ikke hjem med det første. Nå skal han jakte en ny klubb på «fotballøya».

I august forlot Niklas Gunnarsson trygge omgivelser i Pors, for å prøve seg i den engelske klubben Walsall. Sportslig sett ble oppholdet en suksess, men klubben hadde verken råd til å lønne Niklas eller hans vertsfamilie. 13. desember fikk han og fire andre akademi-spillere sparken. Klubben, som for øyeblikket ligger på 13. plass i League One, så seg også nødt til å kvitte seg med fem A-lagsspillere.

– Det er selvsagt trist at klubben har så dårlig økonomi at de ikke har råd til å holde på spillerne sine. Nå går det mot at de legger ned ungdomsakademiet. De er rett og slett slått konkurs, forteller Niklas.

Imponerte for Stoke

Etter avskjeden med Walsall har Niklas allerede rukket å prøvespillet for juniorlaget til Premier League-klubben Stoke.

– Vi spilte kamp mot Derby, og det gikk veldig bra for meg. Akademisjefen sa han ville hente meg til klubben, og ting så lyst ut.

Bare noen dager etter forsvant imidlertid Stokes akademisjef til Spania. Der skulle han hjelpe den gamle storspilleren Glenn Hoddle med et prosjekt. Dermed fortsetter klubbjakten i England på nyåret.

Ingen romjulscup

Niklas har allerede blitt kontaktet av gamleklubben Pors.

– Truls Wallestad ringte og sa at jeg var velkommen på trening. Det varmer selvsagt, synes porsgrunnsgutten.

Egentlig skulle midtstopperen også spilt romjulscupen for blåtrøyene. Det satte voksesmerter i ryggen en effektiv stopper for.

Store opplevelser

I løpet av den korte tiden 17-åringen hadde i Walsall rakk han å spille en rekke reservelagskamper. Niklas var også fast inventar på juniorlaget som skal spille mot Chelsea i FA Youth Cups fjerde runde.

– På reservelaget har jeg spilt mot flere tidligere Premier League-spillere. Den tidligere Arsenal og Everton-spissen Francis Jeffers var en av dem, forteller den sympatiske unggutten.

I sin debut for reservelaget fikk Niklas imidlertid et tøft møte med bristisk fotball.

– Jeg spilte midtstopper mot noen sterke og lure spisser. Utover i kampen dro jeg på meg mitt andre gule kort. Det var ikke akkurat gøy å gå av banen, minnes han.

Før klubbjakten fortsetter skal Niklas feire jul med familie og venner.

– Det er deilig å være hjemme, avslutter Niklas Gunnarsson.

Artikkeltags