– Håper det blir liv her dagen lang

Jon Jonskaas, Tom Erik Ekeli, Kjell Øino og Knut Ahlbom er blant dem som legger ned en solid innsats for at unge og gamle fotballspillere skal få kunstgressbane på Sundjordet. Mandag samles de til stordugnad igjen.

Jon Jonskaas, Tom Erik Ekeli, Kjell Øino og Knut Ahlbom er blant dem som legger ned en solid innsats for at unge og gamle fotballspillere skal få kunstgressbane på Sundjordet. Mandag samles de til stordugnad igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

6. april gikk spaden endelig i jorda for ny kunstgressbane på Sundjordet. Til høsten skal banen offisielt åpnes. Da håper kunstgresskomiteen at den nye banen vil føre til at Sundjordet igjen blir å se på divisjonskartene i aldersbestemt fotball.

DEL

Det har vært en lang jobb med å få i gang byggingen av kunstgressbanen på Sundjordet.

– Vi startet jo kunstgresskomiteen allerede i 2005, og det har vært mye jobbing. Både internt, og eksternt med søking om tippemidler, støtte fra kommunen og lånerunder med banken. Det var først etter siste årsmøte det endelig ble fortgang i sakene, og nå er det utrolig deilig å se at ting begynner å bli ferdig, sier Jon Jonskaas, som har vært med på planleggingen av kunstgressbanen hele veien.

Ettersom gressbanen ble gravd opp i april har a-laget måttet flytte til Kjølnes fram til høsten. Resten av lagene i Sundjordet spiller 7-er fotball, og har kunnet fortsette med sine kamper på treningsbanen på Frednes.

– Vi håper jo at den nye banen vil få unge spillere til å spille fotball og være her på Sundjordet igjen. Bare se på den veksten Eidanger har hatt etter at de bygde sin kunstgressbane. Ingenting vil glede meg mer enn om banen her blir full av liv dagen lang, og da mener jeg ikke bare av klubbens medlemmer, sier formann Tom Erik Ekeli av fotballgruppa.

– Nå håper vi også på litt støtte fra det lokale næringslivet. Dette vil bli et utstillingsvindu som mange vil bruke, fortsetter han.

Sundjordetbanen legges av entreprenør Vegard Madsen, og blir den første av sitt slag i Norge.

– Vi blir de første som legger oldroydsystemet rett under gresset. Det har vist seg å være en suksess i utlandet, forteller Kjell Øino.

I tillegg til profesjonelle entreprenører er også dugnadsånden stor på Sundjordet.

– Knut Ahlbom og en gjeng på 7-8 pensjonister er her og jobber hver eneste dag. Det ville ikke vært mulig å få jobben gjort så raskt uten dem. De legger ned et fantastisk arbeid for klubben, sier Øino.

Artikkeltags