Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsdebuterte med straffescoring

Artikkelen er over 14 år gammel

Bamble-spiller Katrine Andresen landslagsdebuterte for J17-landslaget i helgens firenasjonersturnering på Lørenskog. Mot Danmark ble hun en av det norske lagets straffesparkhelter.

I Danmark-kampen sto det 1-1 ved ordinær tid. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre vinneren. Landslagsdebuterende Katrine ble satt til å sette den 2. norske straffen.

Veldig nervøs

-Moro at straffesparket satt der det skulle, men jeg var veldig nervøs før det skjedde, uttrykte Katrine Andresen etter hjemkomsten.

-Kjempemoro at det gikk bra. Jeg satte skuddet til venstre for keeper. Det var en skikkelig morsom opplevelse å se at ballen satt der den skulle. Jeg var skikkelig glad da, forteller hun.

Dermed var også Katrine veldig delaktig i det positive norske resulatet i kampen. De norske jentene vant 7-6 til slutt.

Mye kjemping og løping

Fra kampen fortalte hun ellers at hun ikke var i nærheten av scoringssjanser i ordinær spilletid. For henne ble det mye løping og kjemping i jobben hun var satt til i det oppbyggende spillet.

To skuddforsøk

-Selv følte jeg at vi ikke kom opp på samme nivå som mot Danmark i finalen. Vi vant imidlertid kampen 2-1 og dermed vant vi turneringen. Jeg hadde to skuddforsøk i kampen, men begge skuddene strøk stolpen på gæern side.

Katrine fikk positive tilbakemeldinger etter Danmark-kampen. Etter finaleseieren mot Sverige, dro spillere og ledere hver til sitt umiddelbart etter kampen. Derfor må Katrine og de andre vente med å få den definitive tilbakemeldingen på et senere tidspunkt.

Høyt, men ikke skremmende nivå

-Det var skikkelig moro å få denne landslagsdebuten. Jeg synes det gikk rimelig greit for min del. Jeg lærte mye også. Blant annet vet jeg nå mer om hvordan nivået er på dette planet. Nivået er høyt, men ikke skremmende høyt.

Nå er hun spent på om hun får sjansen til å bli med J17-landslaget videre. Det vet hun ikke i øyeblikket.

-Jeg vet ikke, men jeg håper. Den neste oppgaven for J17-landslaget er landskampen mot Nederland i Nederland i juni måned. Det hadde vært moro om jeg hadde blitt med da, sier Katrine Andresen.

Jan Roar Saltvik, hovedtrener for J17-landslaget, var ikke tilgjengelig for kommentar i går.