Startet spleiselag etter motorhavari

Motorstopp: Løypemaskin på Jarseng. Foto: IF Ørn

Motorstopp: Løypemaskin på Jarseng. Foto: IF Ørn

Løypemaskinen til IF Ørn har fått motorstopp, og skadene kan koste idrettsforeningen opp mot 150.000 kroner. Nå har de startet spleiselag.

DEL

De omfattende feilene på løypemaskinen vil føre til at de populære skiløypene på Jarseng ikke blir kjørt opp like ofte som før.

– Vår trofaste løypemaskin på Jarseng har dessverre fått et alvorlig motorhavari og står parkert i løypa inntil videre. Deler av maskinen må demonteres der den står og fraktes ut av skiløypa og videre til verksted, skriver IF Ørn på sosiale medier.

Reparasjonen har altså en estimert pris på 100.000 til 150.000.

– Det er en omfattende og kostbar reparasjon. Vi har derfor startet en kronerulling og spleiselag for å samle inn penger til reparasjonen, melder IF Ørn, som oppfordrer skiglade folk til å vipse et bidrag til formålet, står det i facebookinnlegget, som har blitt delt av et tosifret antall personer.

Tusenvis av skigåere fra Porsgrunn og Skien benytter seg hver vinter av anlegget på Jarseng. To ganger i uken hjelper de to kommunene til med å kjøre opp løypene. Dersom det fortsetter å snø i samme tempo som tidligere i uken, er ikke det nok til å holde sporene ved like.

Artikkeltags