Gå til sidens hovedinnhold

Målkongens Blue Hawaii

Artikkelen er over 13 år gammel

John-Erling Kleppe var strålende og scoret fire mål da Pors leverte skikkelig (Blue) Hawaii-fotball på Vestsida i går. Publikum koste seg ved «basseng-kanten», og det eneste som manglet var egentlig de blå paraplydrinkene.

– Det er utrolig deilig å ha John-Erling tilbake. Han er nærmest en garantist for mål. I dag var han vanvittig bra, konkluderte en lykkelig Pors-trener Brede Halvorsen etter kampen.

28-åringen spilte åtte sesonger i Pors før han dro til Hønefoss foran forrige sesong. Der var han ingen suksess, nærmest en flopp. Like før overgangsvinduet smalt igjen 1. september, ble han sendt på utlån langt inn i de hedmarkske skoger, og var med på å spille Nybergsund opp i 1. divisjon.

– Oppholdet i Hønefoss var ingen suksess, men det var ting som skjedde der som jeg ikke har lyst til å snakke om. Det er et tilbakelagt stadium. Nå konsentrerer jeg meg hundre prosent om Pors, og i dag syns jeg vi spilte veldig bra i perioder.– Det er vel ikke til å legge skjul på at du har sett litt rusten ut i vintersesongen. Hva er det som skjer med unge Kleppe når det er snakk om seriepoeng?

– Jeg er vel ganske rutinert, og det er klart jeg tenner litt ekstra når vi spiller om poeng. Ikke det at jeg tar det rolig i treningskampeen, men jeg skjerper meg nok litt ekstra når det blir mer alvor. Det tok bare fire minutter før Kleppe dundret inn årets første seriemål - da han klinte en retur i nettet fra 6-7 meters hold.Noen minutter senere ble det imidlertid stille på Pors stadion da Senja scoret etter en corner. Pors fortsatte imidlertid å spille gladfotball, og spesielt på venstresida var det god fart i svingdøra til Senja. Gang på gang kom Sigurd Nilsen seg forbi sin mann, men foran mål sleit Chris Joyce litt med posisjoneringa.

Da er det godt å ha Kleppe. Midtveis i omgangen forfulgte han en litt håpløs ballen og satte den i mål fra kloss hold. – Da Sigurd økte til 3-1 like etter, trodde jeg det var helt slutt for nordlendingene, men det var det vel egentlig ikke, gliste firemålsscoreren. 28-åringen økte to ganger i begynnelsen av 2. omgang, men likevel kom gjestene tilbake.

– Det ble litt hektisk da Senja scoret to kjappe mål i 2. omgang, men jeg syns likevel vi hadde full kontroll, mente Kleppe. – Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men vi mistet grepet om midtbanen. Baneforholdene får ta litt av skylda, og jeg velger å fokusere positivt når vi likevel vinner med to mål i serieåpninga, sa trener Brede Halvorsen.

Han var spesielt godt fornøyd med 1. omgang.

– Vi klarte å holde ballen langs bakken og produserte mange klare målsjanser etter godt spill. Etterhvert som regnet dalte ned, ble banen håpløs å spille på. Greit nok at kampen ble gjennomført her, men jeg syns egentlig det er flaut å ta imot andre lag med slike forhold, sukket Halvorsen. Pors-treneren legger imidlertid ikke skjul på at han syns det er utrolig deilig å starte med tre poeng.

– Det er alltid litt nerver ute og går foran den første kampen. Nå har vi fått tre poeng og scoret fem mål. Det gir oss god selvtillit foran neste helgs vanskelige bortekamp mot Tromsdalen. Da starter turen fra Porsgrunn klokken seks på morgenkvisten. Etter tre timer i buss til Gardermoen, venter to timer i fly til Tromsø. De blå ankommer Nordens Paris cirka tre timer før kampstart.

– Klart det blir en vanskelig kamp, men jeg mener vi har en bra mulighet. Det var mange som meldte seg på her i dag. Greit nok at Kleppe scoret tre mål, men det var også flere andre som overrasket positivt, oppsummerte Halvorsen.

Kampfakta

Pors stadion 2. divisjon, søndag: Pors-Senja 5-3 (3-1)Mål Pors: 1-0 John-Erling Kleppe (4), 1-1 Glenn Martin Andersen (14), 2-1 John-Erling Kleppe (20), 3-1 Sigurd Nilsen (27), 4-1 John-Erling Kleppe (47), 5-1 John-Erling Kleppe (49), 5-2 Christoffer Nilsgård (54) og 5-2 Tom Rune Sørensen (61).