Søndag tok utøveren fra Porsgrunn Pistolklubb sitt andre strake NM-gull i juniorklassen i fripistol. Til tross for en litt rusten start på finalen, som er en utslagskonkurranse, vant han til slutt med klar margin.

– I en periode i starten hadde jeg nok med å holde meg inne i konkurransen. Da det ble klart at jeg gikk videre, fikk jeg den tryggheten jeg trengte. Deretter hadde jeg god kontroll, sier unggutten, som totalt oppnådde 179.0 poeng, mens sølvvinner Kristian Engen fra Mysen endte på 163,1 poeng.

Krevende gren

Det var kun fire skyttere i finalen i fripistol for juniorer. Ifølge Sæle er det mange som ikke vil satse på grenen fordi den er mer krevende i forhold til mange andre pistolgrener.

– Det er krevende, men samtidig får man mye igjen for det i andre grener dersom man først behersker fripistol. En annen grunn til at jeg har satset på dette er at det er OL-gren, forteller Herøya-gutten.

Usikker på videre satsing

For å utvikle seg videre som skytter må han trene rundt fire ganger i uka i tillegg til deltakelse på stevner i helgene. Med skolegang på allmennlinja ved Porsgrunn videregående skole og deltidsjobb ved siden av, har Sæle havnet i tidsklemma når det gjelder satsingen på pistolskyting.

– Akkurat nå er jeg usikker på om jeg skal satse videre for fullt. Det tar mye tid, og det er ofte vanskelig å få kabalen til å gå opp. Dersom jeg bestemmer meg for å kjøre på videre, blir det neste års EM i luftpistol i Moskva som blir det store målet, sier 16-åringen, som understreker at han ikke har tenkt til å legge fra seg pistolen for godt.

– Jeg fortsetter uansett med pistolskyting, men dersom jeg ikke satser like hardt som før, kommer jeg ikke til å bruke like mye tid på det, sier han.