Nytt superdekke til 2,1 millioner

GLEDER SEG OVER NYTT TOPPDEKKE: Line Gjerde er fornøyd med at hjemmebanen Kjølnes har fått nytt toppdekke. ? Banen kjennes veldig rask ut, mener hun.

GLEDER SEG OVER NYTT TOPPDEKKE: Line Gjerde er fornøyd med at hjemmebanen Kjølnes har fått nytt toppdekke. ? Banen kjennes veldig rask ut, mener hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Urædd-sprinter Line Gjerde tror at det nye toppdekke som er lagt på Kjølnes vil bidra til gode tider. – Banen virker veldig rask, sier hun.

DEL

Det gamle toppdekke som har prydet friidrettsarenaen ble lagt i 1999. Optimalt sett skal det byttes hvert tiende år, og derfor var det på høy tid at Porsgrunn kommune tok affære.

De fleste utøverne fra Urædd Friidrett har nå rukket å teste banen, som stod ferdig 1. august. Line Gjerde, som er i norgestoppen på 100 meter hekk for juniorer, gleder seg over at hennes hjemmebane har fått ny kledning.

– Ut i fra de treningsøktene jeg har hatt på banen, kjennes den veldig bra ut. Jeg tror den er veldig rask, og at det blir gode tider framover.

Gjerde understreker at hun ennå ikke har forsøkt seg på en ordentlig sprint på banen.

– Det gleder jeg meg til å prøve den maksimalt. Jeg vet at Even Pettersen har testet banen, og han var veldig fornøyd, sier hun.

2,1 millioner kroner

Ifølge prosjektleder Bjørn Sverre Nyrud, har Porsgrunn kommune satt av 2,1 millioner kroner å ruste opp anlegget.

– Selve toppdekket har en kostnadsramme på rundt 1,2 millioner. De resterende pengene er brukt til nytt låssystem, utbedring av kioskfasiliteter, nytt lydanlegg på stadion og til kunstgressbanen, samt ny stavmadrass og nett til kastøvelsene, sier Nyrud.

Artikkeltags