Pangdebut til ingen nytte

Anders Gundersen hadde flere praktredninger og holdt Strømsgodset inne i kampen mot Stabæk. Her fra en kamp i Pors-drakta mot Odd i fjor.

Anders Gundersen hadde flere praktredninger og holdt Strømsgodset inne i kampen mot Stabæk. Her fra en kamp i Pors-drakta mot Odd i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Godset-laget fant aldri seg selv mot Stabæk, men det gjorde porsgrunnsgutten Anders Gundersen i sin debut for Strømsgodset.

DEL

BÆRUM: På en kveld der Strømsgodset slet stort mot et mye mer aggressivt Stabæk-lag sto eliteserie-debutanten Anders Gundersen (20) fram. Målvakten fra Porsgrunn holdt drammenserne inne i kampen med seks fabelaktige redninger.

På tre av dem kom en Stabæk-spiller nærmest alene på blank kasse.

Ni målsjanser til bæringene. At debutanten ble svett i keeperdrakten var det lite tvil om. Unggutten kan heller ikke lastes for Stabæks to scoringer i gårsdagens 2-1-tap på Nadderud.

Kovacs stolt av Anders

– Jeg er stolt av ham. Anders har jobbet mentalt godt den siste tiden og er en helt annen keeper nå enn for seks uker siden, sier SIFs målscorer Peter Kovacs.

Den rutinerte ungareren vet godt at Anders Gundersen ikke har hatt en enkel vei til debuten. Gundersen gjorde noen store feil i de to siste oppkjøringskampene før sesongen startet. Det førte til at Sead Ramovic ble hentet inn som alternativ nå som førstekeeper Adam Larsen Kwarasey er opptatt med forberedelser, og etter hvert VM-spill med Ghana.

På den siste treningen før Stabæk-kampen ville ikke Strømsgodset at pressen skulle snakke med keeperen som snart skulle kastes i det for alvor. Presset var vel stort nok fra før. Det så ut til å være en klok avgjørelse, for Anders Gundersen virket langt tryggere – både i kroppsspråk og redninger enn han har gjort gjennom vinteren.

– Jeg har tatt meg selv i nakken de siste ukene og jobbet så hardt som jeg aldri har gjort før. Jeg synes jeg fortjente denne sjansen, sier Gundersen til Drammens Tidende.

Likevel klarte han ikke glede seg helt over egen prestasjon. Godset tapte jo tross alt. Ronny Deila synes det var godt å se at 20-åringen endelig fikk vist hva som bor i ham.

Artikkeltags