Pettersen tok bronse på 200 meter

Even Pettersen tok bronse på 200 meter.

Even Pettersen tok bronse på 200 meter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Even Pettersen fra Urædd tok en imponerende bronsemedalje på 200 meter under Nordisk Baltisk U23-mesterskap i København i helga. Nå sikter sprinteren mot et elitestevne på Bislett til helga.

DEL

Pettersen løp i mål på 21,78 på 200-meteren. Til tross for at det var bak hans personlige rekord på 21,46, holdt det til bronsemedalje. Med dette resultatet ble han beste norske på øvelsen.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med konkurransen. Jeg var litt usikker på et lår som har kranglet litt den siste tiden. Da jeg fikk den ytterste banen var jeg trygg på at jeg skulle få medalje, sier Pettersen til TA.

Unggutten var bare to hundredeler unna sølvmedaljen på 200 meteren, som huset utøvere fra Sverige, Danmark, Finland, Estland og Island.

Starter på Bislett

Neste helg skal Pettersen delta i et elitestevne på Bislett. Der satser han på å få en god gjennomkjøring på 200 meter. Deretter blir det mest oppladning og spissing av formen fram mot junior-NM i Fredrikstad 8.-10. august. Der har han utvilsomt meget gode medaljemuligheter.

6. plass til Thorsås

Den andre Urædd-utøveren som deltok i Nordisk Baltisk U23-mesterskap var Frida Thorsås. Mangekamp-talentet representerte denne gangen Norge i kule og på 800 meter.

Thorsås endte på 6. plass i kule, etter et støt på 12,30. På 800 meter løp hun inn til 7. plass med tiden 2.13,77.

Thorsås, som tidligere i sommer har representert Norge i europacup i mangekamp, setter snart kursen mot Florida, hvor hun skal kombinere skolegang og idrettssatsing de kommende årene.

Artikkeltags