Følg PD på Facebook

Ekström kommer fra tennisbyen Båstad i Skåne, og har den høyeste trenerutdannelsen i Sverige. Han har i tillegg utdanning som forbundsdommer og forbundsturneringsleder. Svensken har vært tennistrener siden han var 14 år, og har til nå vært trener og turneringsleder i Båstad Tennisklubb. 15. september starter han imidlertid i jobben i Porsgrunn.

Ekström ser fram til å starte på jobben i Porsgrunn Tennisklubb.

– Jeg har fått et bra inntrykk av folkene og klubben. Det var fint rundt også, og det virker som en fin by, forteller den påtroppende tennistreneren.

Han sier målet er å utvikle tennisklubben videre.

– Jeg håper på å hjelpe til på alle måter jeg kan, forklarer Urban Ekström.

Leder i Porsgrunn Tennisklubb, Frank Stensøy, er godt fornøyd med å få på plass den nye hovedtreneren.

– Vi ønsket en motivert trener som brenner for tennis. Urban har lang erfaring med gruppetreninger for alle aldere, samt at han også er personlig trener. Han kan nå bidra til å videreutvikle nåværende og nye medlemmer, melder han.

Stensøy tror Ekström vil bli en trener som vil skape bredde, i tillegg til å ha fokus på at klubben kommer opp på et aksep-tabelt nivå.

– Med god bredde kan vi få spillere som på sikt kan hevde seg i norgestoppen, konstaterer han.

Åpen dag

Til lørdag arrangerer også Porsgrunn Tennisklubb åpen dag i tennishallen. Intensjonen er å gjenta et slikt tilbud én lørdag i måneden.

– Vi ønsker at flest mulig vil prøve sporten. Mange har nok godt av å ha en idrett nummer to elle tre. Derfor anbefaler jeg spesielt unge fotball- og håndballspillere til å komme og prøve. Allsidighet er viktig, melder Frank Stensøy.

Det blir også kafé, i tillegg til foreldrekurs på ettermiddagen.

– Dette er for at foreldrene skal kunne hjelpe barna sine, og vite hva de driver med. Alle foreldre kan komme, og man trenger ikke å være medlem i klubben, forklarer Stensøy.

Han tror flere vil ha glede av å oppdage tennis.

– Når vi får presentert tennis, ser man at alle mestrer sporten uansett nivå, fastslår tennisklubblederen.