Ole-Bjørn Edner er ikke noen hvem som helst i norsk damefotball. Det var nemlig han som grunnla Røas satsing på damefotball. 59-åringen trente laget fra 4. divisjon til toppserien, før han i 2005 overlot treneransvaret til Geir Nordby. I dag er han sportslig leder og hjelpetrener for a-laget.

– Et samarbeid med Urædd er veldig spennende for oss. Det var råsterkt av dem å vinne NM for J19-lag i fjor, og jeg er overbevist om at vi i Røa har mye å lære av dem, sier en ydmyk Edner.

Røa-veteranen mener det ville vært sunt for norsk damefotball å få fram flere gode damelag i Telemark og Buskerud.

– I senere tid har det stått ganske dårlig til med damefotballen i fylkene rundt Oslo, spesielt i Telemark og Buskerud. Vi ønsker å bidra til at det blir en større spredning av gode klubber, sier Edner.

– Vil ikke fiske spillere

I juni får 2-3 Urædd-spillere sjansen til å vise seg fram på Røa-trening.

– Det skal bli interessant å se hvordan de klarer seg på trening hos oss til sommeren. Jeg vil imidlertid understreke at vi ikke er ute etter å fiske spillere fra Urædd, forteller Edner.

– Har dere allerede satt utropstegn bak navnene til enkelte Urædd-spillere?

– Nei, det har vi ikke gjort, svarer han.

Fikk bank

På lørdag ledet han Røa-laget som fikk bank med 6-2 i treningskampen mot Urædd. Oppgjøret symboliserte starten på samarbeidsavtalen mellom klubbene.

– Jeg fikk se at Urædd hadde mange gode spillere, og jeg merket meg at flere av dem var veldig tekniske. De hadde også noen veldig giftige avsluttere, sier mannen som ble kåret til årets trenerildsjel av Norsk Fotballtrenerforening i 2004.

Ettersom Røa har 5-6 spillere på samling med både a-landslaget og U23-landslaget, stilte de uten sine aller beste spillere mot Urædd. Likevel var velkjente navn som Marit Fiane Christensen og Janne Stange i startoppstillingen til Oslo-klubben.

Scoret mot sine egne

Urædd manglet stortalentene Vilde Vrålid og Thyra Stavrum-Tång, som begge var opptatt med kretskamp. I tillegg sliter Kjølnes-klubben med skader på Emilie Steen Luisa og Marlene Aasland.

– Det gjorde at vi kun hadde med 10 spillere til Oslo. Vi fikk heldigvis låne Katrine Andresen av Røa, forteller Urædds sportslige leder Thor Brønsten.

Andresen svarte med å score mot sin egen klubb.

– Det var gøy at hun spilte for oss. Vi var spesielt gode i 2. omgang, og kampen ble en fin opplevelse for oss, sier Brønsten.