«Rune Tribune» reiser verden rundt

PÅ TRIBUNEN: Rune Eikeland reiser verden rundt for å få med seg sportsbegivenheter. Her med supporterkollega Morten Hagestuen under ski-VM i Sapporo.

PÅ TRIBUNEN: Rune Eikeland reiser verden rundt for å få med seg sportsbegivenheter. Her med supporterkollega Morten Hagestuen under ski-VM i Sapporo. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Rune Eikeland fra Porsgrunn er supporteren som følger Odd og norske landslag i fotball, ski og friidrett nesten hvor som helst i verden. Nå er han hjemme igjen etter ti dager i Sapporo.

DEL

Eikeland, eller «Rune Tribune» som han også kalles, har så mange idrettsarrangement utenfor landets grenser på samvittigheten at det ville tatt for lang tid å liste opp alle. Han er supporteren i rødt, hvitt og blått som ofte dukker opp på tv-skjermen med trompet og kuhorn når Norge spiller landskamp i fotball på bortebane. Her i fjorden er han mest kjent som frontfiguren til Odds supportergjeng «Oddrane».

– Ikke så dyrt

Selv om det kan virke som om Eikeland reiser på alt som har å gjøre med Norge i sportssammenheng, stemmer ikke det. Han holder seg nemlig bare til fotball, ski og friidrett.

– Det går jo litt tid med til all reisingen, men det er mye billigere enn folk tror. Nå er det jo lavprisselskaper som flyr over hele Europa. For eksempel så var jeg på VM i skiskyting i februar, og der kom flyreisen på 400 kroner tur-retur, sier Eikeland.

Supersupporteren reiser alltid i følge når han er ute i verden og heier på Norge.

– Vi pleier å reise sammen en hel gjeng. Når vi reiser på bortekampene til Norge i fotball er det flere fra Grenalnd som pleier å være med. Til Sapporo reiste jeg imidlertid med folk fra hele landet, sier han.

– Hva er det største idrettsøyeblikket du har opplevd da?

– Det må være fotball-VM i Frankrike i 1998. Jeg var der da Norge slo Brasil 2-1 og gikk videre til kvartfinalen. Det var vanvittig moro. OL i Torino var imidlertid også en stor opplevelse.

Ulykken forandret Rune

Rune begynte med hobbyen i 1989 etter å ha vært involvert i en stygg motorsykkelulykke.

– Det var da jeg var 18 år og spilte fotball i Pors. Jeg var godt trent på den tiden, og svært sportsinteressert. Etter ulykken kunne jeg ikke fortsette å drive idrett selv, i og med at jeg fikk operert inn en kunstig hofte. Da valgte jeg å satse på supportervirksomheten i stedet, sier han.

– Moro i Sapporo For noen dager siden kom Eikeland hjem fra sin siste tur. Han angret ikke på de ti dagene han tilbragte under VM på ski i Sapporo.

– Det var morsomt å være norsk i Sapporo. Japanerne er dessuten svært gjestfrie og høflige. Det var i tillegg ekstra gøy at nordmennene var i flertall på tribunene. Eikeland husker best den første dagen han var der nede.

– Det var veldig spesielt å komme inn på det store stadionet som rommet 32.000 tilskuere, og se Norge vinne to gull på sprinten, sier han.

Odd for alle penga

I tiden framover kommer Eikeland til å konsentrere seg om sitt favorittlag, Odd. Får han det som han vil blir det også semifinalekamp i Champions League.

– Først og fremst handler det om å støtte Odd i Tippeligaen. Hvis Liverpool skulle komme til en semifinale i Champions League, så skal jeg gjøre alt for å komme på en av kampene. Det er målet, avrunder Eikeland.

Artikkeltags