Sølvmedaljør i junior-NM

SØLV: Synne Steen Hansen

SØLV: Synne Steen Hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Synne Steen Hansen var en av favorittene til å ta medalje i helgens junior-NM i Bardufoss. 16-åringen fra Pors innfridde ved å stikke av med sølvmedaljen, selv om hun gjerne skulle stått helt på toppen av seierspallen.

DEL

Konkurransen gikk i K-90 metersbakken på lørdag. Synne hoppet opp mot 80-meter i sitt beste hopp.

– Jeg må vel egentlig kunne si meg fornøyd med sølvmedalje. Før konkurransen hadde jeg en målsetning om å ta gullet. Jeg hoppet omtrent like langt som hun som vant, men ble slått på stilen. Dersom jeg hadde fått ut alt jeg var god for, tror jeg gullet hadde vært sikret, sier hun.

Liten revansj

Dagen etter den individuelle konkurransen, var det klart for laghopp. Synne deltok på et mikset lag fra Telemark, Buskerud og Vestfold. Da fikk hun også en liten revansj.

– I laghoppingen slo jeg faktisk hun som vant den individuelle konkurransen med flere meter. Jeg hoppet 83 meter i mitt beste hopp, og følte at det klaffet veldig bra.

Hektisk måned

Februar har vært en hektisk måned for Synne. Hopptalentet har faktisk deltatt i senior-NM, junior-VM, to verdenscup-renn og nå sist junior-NM.

– Det har blitt veldig mye farting, og jeg rakk bare å gjennomføre en treningsøkt før junior-NM i helga, forteller jenta som tok sine første hopp på Rugtvedtkollen.

Hovedlandsrenn

Allerede til torsdag går ferden videre for Synne. Da skal hun til Lillehammer for å forberede seg til helgens hovedlandsrenn.

– Det blir mange konkurranser. Hovedlandsrennet går i Gausdal, og selv om det har blitt mye reising denne måneden gleder jeg meg, avslutter Telemarks kvinnelige hoppflaggskip.

Artikkeltags