Følg PD på Facebook

Opprykk fra 2. divisjon i fjor og en sensasjonell 3. plass i 1. divisjon denne sesongen, var ikke godt nok i seg selv til at Jøreng fikk tilbud om å fortsette som hovedtrener i Urædd.

Tirsdag kveld fikk han beskjed fra styreleder, Sigurd Juvik, om at Kjølnes-klubben heller vil satse på tidligere toppspiller Margunn Haugenes.

– Det er synd at trenerteamet ikke fikk fortsette med det prosjektet vi startet, men jeg respekterer styrets beslutning, sier Jøreng.

Han framstår som vanlig rolig og fattet, selv om han virkelig ønsket å gå løs på en ny sesong med Telemarks beste lag på jentesida.

– Klubben har i høyeste grad opptrådt ryddig overfor meg. Jeg må imidlertid være såpass ærlig å si at det er spesielt å splitte opp et trenerteam som har fungert, og skapt gode resultater, sier 44-åringen fra Horten.

Det samme innrømmet for øvrig også Urædds styreleder i tirsdagens PD.

– Beslutningen er kanskje litt spesiell, men vi velger likevel å prøve noe nytt, uttalte Sigurd Juvik.

– Håper de har valgt rett

Etter to år som Urædd-trener har Jøreng rukket å bli glad i jentefotballen i området. Nå håper han klubben klarer å ta nye steg i toppfotballen.

– I Margunn Haugenes får de et profilert navn, og det var trolig det Urædd-styret ønsket. Jeg håper de vet hva de gjør, og at det blir et bra valg for hele Grenland. Det kommer opp en stor gruppe med lovende spillere i 14-16-årsalderen, noe som er bra for framtiden. Samtidig er det alltid noen etablerte som må dra lasset, mener han.

Gode minner

Vestfoldingen tar med seg mange gode minner fra de to sesongene i Urædd.

– Det har vært mange gode opplevelser, både for spillerne og oss trenere. Opprykkskampen mot Haugar i fjor peker seg ut, men det er også flere enkeltkamper fra 1. divisjon jeg vil huske godt. Den største tilfredsstillelsen var nok den gode sesongstarten vi fikk i år. Da skjønte vi at laget er gode nok i massevis for 1. divisjon, og at vi var på rett spor, avslutter Martin Jøreng.