To porsgrunnsgutter på landslaget

KLASSIKER: Dennis Gråsvold er klar for Gent-Wevelgem.

KLASSIKER: Dennis Gråsvold er klar for Gent-Wevelgem.

Dennis Gråsvold (18) og Preben Syversen (17) er tatt ut på juniorlandslaget i landeveissykling, som skal i aksjon i Gent-Wevelgem, 31. mars.

DEL

Dette blir årets første ritt for juniorlandslaget. Porsgrunnsguttene, som til vanlig sykler for Grenland Sykleklubb, er to av seks gutter på laget. De fire andre er; Fredrik Finnesand (Sandnes SK), Tore Gudmedstad (Stavanger SK), Sakarias Løland (Ringerike SK), Oskar Myrestøl Johansson (Grimstad SK).

Landslagstrener Kai Lexberg kommer i en pressemelding med følgende vurdering av Gråsvold og Syversen:

– Dennis kjørte dette rittet i 2018 og har erfaring herfra som er viktig for laget. Dennis kjørte store deler av sist sesong med landslaget. Sammen med Fredrik er Dennis den med størst kapasitet.

– Preben er en spurter med stor kapasitet og viste allerede i 2018 at han kan være topp tre i spurter på Nations Cup-nivå. Han er en uredd type som passer spesielt bra i disse løypene.

Treneren mener juniorlandslaget mønstrer et meget sterkt lag.

– Det er selvfølgelig usikkerhet så tidlig om hvor vi står i forhold til de andre nasjonene, men utøverne har trent bra og testresultater viser at vi er godt forberedt, sier Lexberg.

Artikkeltags