Talentfabrikken på Heistad

Espen Ruud er en av fem landslagsspillere fra Heistad de siste ti årene. Her sammen med Morten Gamst Pedersen.

Espen Ruud er en av fem landslagsspillere fra Heistad de siste ti årene. Her sammen med Morten Gamst Pedersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mens Pors ikke har fått fram en eneste egenprodusert landslagsspiller de siste ti årene, har breddeklubben Hei fått fram hele fem spillere med flagget på brystet.

DEL

Klubbens desidert største stjerne er Espen Ruud, som spilte en ny A-landskamp mot Tsjekkia denne uka. 27-åringen har totalt ca 30 landskamper, inkludert aldersbestemte klasser, og har spilt over 100 kamper for Odense BK de siste tre sesongene.Marius Therkelsen var også på vei mot en stor karriere på fotballbanen da skader bremset opp framgangen. 31-åringen var på full fart inn på Odds A-lag og spilte flere aldersbestemte landskamper. Therkelsen spilte for Pors et par sesonger da var i 1. divisjon for 5-6 sesonger siden.

Nestemann på skrytelista er Niklas Bergseth. Han gikk til Odd som 15-åring i 2005, og har har over 10 aldersbestemte landskamper i 16- og 17-årsklassen. Bergseth var såvidt innom Odds A-lag og Pors før han prioriterte studier i Danmark for et par år siden.

Rejhan Bosnjak har også spilt for både Pors og Odd og fikk mellom 5 og 10 aldersbestemte landskamper. Forsvarsspiller.I forrige uke debuterte Vegard Bergan for G16-landslaget. Den unge midtstopperen dro til Odd i sommer, og fikk sin landslagsdebut før han har dratt Odd-drakta over hodet. Hei-oppmann Kim Bøhm mener det er to hovedgrunner til at Hei har fått fram så mange landslagsspillere de siste årene.

– På 90-tallet bestemte vi oss for å være en breddeklubb og satset på skolerte trenere fra 10 år og oppover. I tillegg blåser vi i resultatene og gir 15-åringer sjansen på A-laget, sier Bøhm. Han mener at både Odd og Pors er for feige med unggutter, og at i hvert fall Pors har for mye fokus på lagets resultater i aldersbestemte klasser. I Hei blir spillerne i større grad satt i fokus. – Klart vi er stolte av alle landslagsspillerne våre de siste 10 åra, men husk også at Knut Stian Knutsen spilte aldersbestemte landskamper på 90-tallet. I tillegg har Marius Solberg spilt en årrekke i 1. divisjon, og denne sesongen har Snorre Krogsgård spilt mange kamper for Odd, understreker Kim Bøhm.

Artikkeltags