Følg PD på Facebook

Daglig leder i Porsgrunn Tennisklubb, Frank Stensøy, har blant annet invitert utøvere fra fotball, ski, friidrett, tennis og orientering. Han håper så mange som mulig kjenner sin besøkelsestid fredag 30. oktober.

– Alle aldersgrupper er velkomne til en sosial fellesstart. Løpet har start utenfor tennishallen i Porsgrunn, og det er gratis å være med. Grunnen til at vi valgte 3000 meter, er at det er en distanse som veldig mange har prøvd eller kjenner til fra før, sier han.

Under 13 minutter

Målsettingen til arrangøren er å få alle deltakerne inn på en tid under 13 minutter. Dette til tross for at han regner med deltakelse fra mange unge utøvere i alderen 11-16 år.

– Det blir spennende å se om våre juniorer i tennisklubben kan matche de andre, eller om det finnes noen kondisjons-sterke fotballspillere. Så får vi også se hvordan friidrettssprintere takler en 3000-meter, sier Stensøy.

Treningskamper i tennis

Som sammenlikningsgrunnlag nevner han bestenoteringene til langrennsløpere som Anders Aukland (8,02), Bjørn Dæhlie (8,18), Oddvar Brå (8,20) og Petter Northug (8,51).

– Vi håper at flest mulig tar denne utfordringen. Etter løpet kan alle som vil være med å kose seg med pizza og prøve seg i noen treningskamper i tennis, sier Stensøy.