Urædd-trenervikar deltar i ny NFF-satsing

SATSES PÅ: Trine Rønning er på topptrenerkurs.

SATSES PÅ: Trine Rønning er på topptrenerkurs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

NFF satser på å utvikle flere kvinnelige topptrenere. Trine Rønning, som var trenervikar for Urædd i fjor, er blant kandidatene som er håndplukket.

DEL

Den tidligere landslagsspilleren ble i fjor ansatt som prosjektleder for jentesatsing i Telemark. I fjor høst skulle hun også trene Urædd, men en lang sykemelding gjorde at oppholdet ble kortere enn planlagt.

Sammen med ti andre kvinner, er hun nå godt i gang med kursingen i NFF-satsingen «Prosjekt kvinnelige topptrenere».

– Jeg tror jentene kjenner seg igjen og synes det er bra å ha noen som har gått i deres fotspor. At det ikke bare er voksne mannfolk som er der, men at det er også er kvinnelige figurer. Vi har mye å bidra med vi damene også. Jeg har gått samme skolen selv og det tror jeg er en veldig fin ting å ha med seg, sier Rønning til fotball.no.

– Vi gjør det er for å heve kompetansenivået i norsk fotball og utjevne misfordelingen mellom kvinnelige og mannlige trenere. Det er flere grunner til det, men dette er et tiltak for å få den kvinnelige delen opp. Kvinnelige trener har masse å tilføre norsk fotball, sier fagansvarlig i NFF, Dag Rissnæs, til fotball.no.

Artikkeltags