Vegard velger Odd framfor NFK

Vegard Bergan blir Odd-spiller til høsten. 16-åringen hadde også tilbud fra Notodden.

Vegard Bergan blir Odd-spiller til høsten. 16-åringen hadde også tilbud fra Notodden. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Den landslagsaktuelle Hei-stopperen Vegard Bergan har bestemt seg for å spille for Odd fra høsten av. 16-åringen hadde også tilbud fra Notodden.

DEL

Bergan har trent med juniorlaget til Odd en-to ganger i uka denne våren. Etter at han har spilt ferdig vårsesongen for Hei, blir overgangen til skiensklubben permanent.

– Jeg har fått sterke signaler fra Odd om at de ønsker meg, og nå har jeg bestemt meg for å spille for dem fra høsten av, sier Bergan.

Ønsket av Notodden

Også Notodden har lagt merke til den kloke midtstopperen. For kort tid siden var 16-åringen på besøk hos 2. divisjonsklubben for å sjekke ut forholdene.

– De presenterte klubben og jeg fikk høre hvilke muligheter de kunne tilby, forteller han. Samtidig som Bergan melder overgang til Odd, begynner han også på Toppidrettsgymnaset i Telemark (TiT).

– Det virker som et veldig bra opplegg. Dersom jeg skulle spilt for Notodden, måtte jeg ha flyttet på hybel. Nå begynner jeg på en skole som ligger litt nærmere hjemstedet mitt.

Landslagsaktuell

Bergan er tatt ut til talentleiren på Kjølnes i månedsskiftet juni-juli. Der skal han skal vise seg fram for utfordrergruppa til G16-landslaget.

– Jeg gleder meg til å se hvordan nivået er. Vi i utfordrergruppa skal blant annet spille en kamp mot G16-landslaget, noe som blir veldig spennende, sier han.

Tap for Hei

Etter at han debuterte for a-laget til Hei i fjor høst, har Bergan storspilt for grønntrøyene. Hei-trener Sverre Sveen er ikke i tvil om at stortalentet blir et stort tap for Hei.

– Vegard har storspilt for oss, og slik jeg ser det er han Telemarks klart mest lovende midtstopper. Han blir ikke lett å erstatte, sier Sveen, som tror unggutten gjør et klokt valg ved å gå til Odd.

– Der får han tilrettelagt fotballhverdagen på en glimrende måte, sier Hei-treneren.

Artikkeltags