Gå til sidens hovedinnhold

Anklager Down Town for løftebrudd

Artikkelen er over 20 år gammel

Bilene stanger fortsatt nesa inn i Prestegårdshagen til Porsgrunn Bymuseum. Konservator Aasmund Beier er oppgitt over at Down Town ennå ikke har innfridd løftet om å avstå bussgarasjetomta til museet.

Det stunder mot et lite lystig jubileum for striden mellom museet og handelsgiganten. Ni år er gått siden reguleringsplanen for området ved Down Town og bymuseet ble vedtatt. Der står det svart på hvitt at bymuseet skal få tilbake den gamle bussgarasjetomta, slik at Prestegårdshagen kan utvides med 30 meter. Planen er å gjenskape hagen slik den en gang var.

- Vi har behov for denne plassen. I et område som er blitt rammet av miljøbelastning og tung handel, er det dessuten viktig å få en litt grønn motvekt, sier Beier.

Down Towns avståelse av bussgarasjetomta skal være en gjenytelse for at handelssenteret får lov til å bruke området mellom Grängeshallen og Down Town til inn- og utkjøring. Dette er en trafikkåre som Down Town er helt avhengig av. Området er fredet, og det er nå opp til Riksantikvaren om avkjørselen kan gjøres permanent.

- Down Town har fått i både pose og sekk. De får lov til å bruke fredet område til biltrafikk, samtidig som de ikke innfrir sin del av avtalen, om å avstå bussgarasjetomta. Dette området tilhører opprinnelig bymuseet. Vi har altså strukket ut en hånd, uten å få noe tilbake, sier Beier.

Les hele saken i onsdagens papirutgave.