Gå til sidens hovedinnhold

Ap snur i Rema-saken

Artikkelen er over 14 år gammel

Arbeiderpartiet har snudd – og sier ja til Rema 1000-butikk i Hovenga. Dermed stikker de hull på en seks år gammel verke-byll.

Det var på et gruppemøte tidligere i uka at Arbeiderpartiet ble enige om å gå inn for en Rema 1000-butikk i Hovenga. Dermed får den lokale Meny-butikken i Hovengasenteret konkurranse.

– Etter å ha studert den nye trafikkplanen for området, er vi enige om å si ja til Rema-butikk, sier Gunnar Abrahamsen (Ap). Han er også leder i utvalget, og har nesten ikke tall på hvor mange ganger saken har befunnet seg på politikernes bord. Seig sak Nå gleder han seg til å sette en sluttstrek.

– Det har vært en seig materie. Jeg må jo si at det blir godt å bli ferdig med dette, sier Abrahamsen.

Tidligere har Arbeiderpartiet stemt Rema-butikken nord og ned. Begrunnelsen har først og fremst vært en utbredt bekymring for trafikksituasjonen.

Fra flere beboere i området er det blitt ytret ønske om å få en konkurrent til Meny. Blant dem er Birgitte Tovslid, som bor like ved Hovengasenteret. I går ettermiddag var hun innom Meny for å kjøpe melkeskvetten hun glemte å handle på Rema 1000 – på Vallermyrene.

– Jeg jobber på Myrene skole, og handler derfor det meste på Rema der. Hvis vi nå får en Rema-butikk i Hovenga, vil jeg bruke denne, sier hun.