Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet «Barnespor» med Wig Wam

Artikkelen er over 15 år gammel

Odin Stahlsberg og Magnus Lie Nordheim sørget for en rockete åpning av de kommunale og private barnehagenes store satsing på utstillingen «Barnespor» på rådhuset.

– Vi digger Wig Wam, kan alle låtene og har sett dem på ordentlig, forteller de to unge rockerne fra Uksodden barnehage, etter åpningsnummeret som ble avsluttet med utdelingen av papirblomster. Etter guttene kom det både ballett og andre musikalske innslag fra unge representanter fra andre barnehagene som deltok i arrangementet. Et arrangement som for øvrig ble kjørt to steder samtidig. På rådhuset i Langesund og Bamble bibliotek på Stathelle. Barna skal sees Bak all pomp og prakt under åpningen av «Barnespor» ligger det et mer alvorlig budskap og lurer.

– Vi gjør dette for å synliggjøre barna for en større del av befolkningen. Faktisk kan barna en god del, men det blir sjelden lagt merke til, forteller Heidi Magnus, som er styrer for Uksodden barnehage og leder av komptetansegruppa for barnehager. I Bamble er det rundt regnet 650 barn i barnehage. Barnehagene har forskjellige tilbud. Alt fra kultur til natur. I bunnen kjøres et felles opp legg tuftet på begrepet de mange intelligenser.

– Barn har forskjellige måter å lære på. Det er dette vi utnytter, sier Magnus. Bilder En måte å vise publikum hva som skjer i barnehagene, og ikke minst hva de små kan utføre, når deres kreative krefter utfordres, er å dokumentere det i bilder. Disse bildene blir sammen med utsagn fra barna til historier som gir et greit bilde på hverdagen. I tillegg til det dokumentariske, har barna stilt ut malerier og annen kunst. Det er satt ut sko og støvler ved en del av dørene, slik at folk skal få øynene opp for at småfolket finnes. Foruten å bringe barna fram i lyset, er utstillingen også en måte å sette søkelyset på barnehagene. – Det er for å vise at vi er mer enn karneval, boller og saft. Barnehagene dreier seg også om omsorg, forklarer Heidi Magnus.