Gå til sidens hovedinnhold

Barnebok til inntekt for gatebarn

Artikkelen er over 13 år gammel

Per Chr. Nagell Svendsen har kastet seg på «Gaver som hjelper»-bølgen, og håper hans nye bok ligger under flere juletrær i år. All inntekt fra salget går til gatebarn i Brasil.

Porsgrunnsforfatteren Per Chr. Nagell Svendsen har utgitt flere fagbøker, artikler og skjønnlitteratur. Med sin første barnebok, «Jeg og søstera mi», er han hakk i hæl på komiker Knut Nærum, som nylig ga ut bok til inntekt for Redd Barna.

Engasjementet smittet

– Etter den siste korrektur-lesingen fant jeg ut at pengene ikke skulle gå til egen lomme. Miin samvittighet sa at jeg skulle tenke litt internasjonalt jeg også, sier Nagell Svendsen, som også er lektor og jobber på Kjølnes ungdomsskole.

Ideen om å gi pengene til Casa Olea, kom da stiftelsens mor Nina Olea Hovemoen besøkte arbeidsstedet hans. Det var i forbindelse med at elevene der har bestemt at Casa Olea skal få pengene de samler inn i løpet av fem år med humanitære dager.

– Både elevenes engasjement og møtet med Nina tente gnisten, sier Nagell Svendsen.

– Det er den første bokgaven vi har fått. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Kristine Holst Jansen.

Styrelederen representerer Hovemoen, som er «på jobb» i Brasil.

Nagell Svendsen sier at mens hans to døtre har fadderbarn og kona støtter et annet hjelpeprosjekt, har hans bidrag til en bedre verden bare vært sporadisk.

– Jeg dedikerer boka til jentene mine, og da var det naturlig å tenke i de baner at boka skulle hjelpe andre barn, forklarer han.

Rot i virkeligheten

Barneboka «Jeg og søstera mi» tar utgangspunkt i faktiske hendelser fra døtrenes barndom på 1970-tallet.

– Jeg har notert ned alt som skjer i skrivebøker, men boken er likevel ikke biografisk. Historiene tar bare utgangspunkt i hendelsene, og så har jeg fantasert videre, forklarer Nagell Svendsen, som gleder seg til å lese boka for barnebarnet.

– Historiene i boka gir et fint grunnlag for samtaler med barn, mener Per Chr. Nagell Svendsen.

Forfatteren innrømmer at det ikke er tilfeldig at boka kommer ut like oppunder jul. I anledningen har han opprettet sitt eget forlag, og har 300 bøker klare til å legges ut i bokhandlene i Grenland. Boken har 17 kapitler i kronologisk rekkefølge, men hvert kapittel kan leses for seg.