Gå til sidens hovedinnhold

Berntsen fikk jobben tilbake

Artikkelen er over 7 år gammel

Oslo kommune og Stig Berntsen inngikk mandag rettsforlik. Porsgrunnsmannen får gå tilbake i stillingen som hjelpepleier ved Lindeberg omsorgssenter. To års mareritt er endelig over.

– Jeg er glad for en full seier etter over to års kamp. Samtidig er jeg bitter på arbeidsgiver som har spilt russisk rulett med helsa mi. Jeg skal nå jobbe for å bli arbeidsfør igjen og forutsetter at arbeidsgiver gir meg en helt annen behandling enn den de har utsatt meg for de siste par åra. Jeg er evig takknemlig for alle dem som har støtta meg gjennom dette marerittet. Uten denne støtta hadde dette aldri gått, skriver Berntsen i en kommentar til PD.

I november 2011 ble Berntsen anklaget for overgrep mot to beboere med demens ved Lindeberg omsorgssenter. Saken ble henlagt av politiet, og Helsetilsynet ga ham autorisasjonen tilbake. I en rapport fra Kommunerevisjonen, kom det fram at det var store mangler i håndteringen av saken i den innledende fasen. Varslingsrutiner ble ikke fulgt, saken var ikke godt nok opplyst, og det var ikke sørget for dokumentasjon av vurderinger og beslutninger. Likevel utestengte arbeidsgiver, Oslo kommune representert ved Sykehjemsetaten, Berntsen fra jobben i over to år. Han har i denne perioden vært sykemeldt som følge av belastningen saken har medført.

Full seier

Etter andre runde med rettsmekling, har altså Oslo kommune gjort retrett. I avtalen som ble inngått og offentliggjort i dag, fremkommer det at arbeidsgiver ser at behandlingen av Berntsen i den innledende fasen kunne vært håndtert annerledes. Det heter videre at de tar Kommunerevisjonens rapport til etterretning. Berntsen skal nå gradvis forsøke å komme tilbake i full stilling som hjelpepleier ved Lindeberg omsorgssenter. Han får i tillegg en økonomisk kompensasjon for uteblitt lønn på 410.000 kroner.

I en pressemelding skriver Roy Pedersen, leder for Berntsens støttekomité og LO Oslo, at komiteen er glad for arbeidsgivers tilbaketog.

– Vi håper at seieren kan sette ei grense for hvor langt en arbeidsgiver kan gå i å trakassere en arbeidstaker på grunnlag av usanne beskyldninger. Dette kan få stor betydning, både for arbeidstakere og faglige tillitsvalgte, avslutter Pedersen.

Kommentarer til denne saken