Med det falske kortet, dro den 25 år gamle leieboeren og flere kamerater på spa-hotell i Kragerø. Der ble de tatt av politiet etter å ha brutt seg inn i en bil i garasjeanlegget på hotellet. To menn fra Porsgrunn er nå dømt i saken. 25-åringen har fått 30 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot, og en 21-åring er dømt til 21 dagers betinget fengsel og 3000 kroner i bot.

Ikke straffedømte fra før

25-åringen er tidligere bøtelagt tre ganger for brudd på narkotikalovgivningen, men han er ikke straffedømt. 21-åringen er tidligere verken bøtelagt eller straffedømt.

Det er en historie om svært kynisk frekkhet som Nedre Telemark tingretts sorenskriver Jahn Mydland har ført i pennen. I dommen skriver Mydland at den tiltalte 25-åringens anskaffelse og bruk av kredittkort, pålydende en annen persons navn, må ha vært vel gjennomtenkt.

Fikk gullkort

Det var i juni i fjor at 25-åringen lurte både kortselskapet Enter Card og mannen han leide hos på Vestsida.

I tiltalen mot 25-åringen heter det at han i begynnelsen av juni 2010 forledet Enter Card Norge AS til å utstede et Remember Visa Gold-kort til husverten, ved å bestille kortet i husvertens navn.

Mandag 14. juni 2010 i Porsgrunn, fikk 25-åringen urettmessig utlevert kortet, hvoretter han 14. og 15. juni i Porsgrunn og på Quality Spa & Resort på Stabbestad i Kragerø, belastet kortet med til sammen 20.626 kroner, står det i tiltalen.

Innbrudd i bil

I tillegg var 25-åringen tiltalt for at han 15. juni i fjor, klokka tre om natta i garasjeanlegget til Quality Spa & Resort på Stabbetad, knuste ruta i høyre fordør på en VW Passat, og fra bilen stjal han en Blaupunkt Travel Pilot GPS, et nøkkelknippe med to systemnøkler, en Budweiser nøkkelholder og et parkeringskort.

Pågrepet i garasje

Retten legger til grunn at de to mennene tidlig om morgenen 15. juni i fjor ble pågrepet av polititjenestemenn mens de oppholdt seg på Quality Spa & Resort.

Tjenestemennene var tilkalt av nattevakten. Hun hadde observert at to unge menn hadde brutt seg inn i en bil som stod parkert i spa-anleggets garasje. En av rutene i bilen var knust.

– Hente øl

Da nattevakten observerte mennene, stod den ene lent inn i bilen mens den andre stod på utsiden. Sistnevnte opplyste til nattevakten at det var deres bil og at de skulle hente øl. De to mennene, sammen med to andre unge menn, hadde sjekket inn på spa-hotellet seint kvelden før. Da hadde de oppgitt et Visa Gold kortnummer som sikkerhet for betaling.

Ransaket

Retten skriver at de tiltalte ble ransaket etter pågripelsen. I 21-åringens jakkelomme fant politiet tyvegods fra bilen og glassbiter. I 21-åringens bukselomme fant politiet Visa Gold-kortet, et brev med pinkode til samme kort, brev med pinkode til et Visa Elektron og stjålne gjenstander fra bilen.

Dokumentert

25-åringen har nektet for at han bestilte Visa-kortet. Men politiet har dokumentert at han fikk utlevert en forsendelse fra Posten, adressert til mannen han leide hos. Det skjedde 14. juni i fjor og 25-åringen legitimerte seg med eget pass. Det er også dokumentert at kortet ble benyttet til uttak av kontanter ved fire tilfeller umiddelbart etter at 25-åringen fikk hånd om det, på til sammen 20.000 kroner. Samme kort ble også belastet med 626 kroner i baren på spa-hotellet i Kragerø.

Reklamepost

På hybelen fant huseieren sin egen stjålne post som leieboeren ikke hadde brydd seg med å skjule eller kaste.

Brevet fra kredittkortselskapet var et reklametilbud leieboeren stjal fra postkassa. Huseieren bestilte selv aldri noe kort.