Gå til sidens hovedinnhold

Boa Vista bommet med 100 meter

Artikkelen er over 18 år gammel

Langesund-ferja Boa Vista skal ifølge danske havnemyndigheter ha bommet på innseilingen til Hirtshals med rundt 100 meter. Resultatet var at den kjørte inn i en sandbanke og delvis traff en beskyttelsesmolo.

Ingen av de 30 passasjerene eller mannskapet på 24 ble skadet. Båten skal ikke ha tatt inn vann, og det er heller ikke rapportert om synlige materielle skader.

Det var tett tåke og vindstille da uhellet skjedde. Båten holdt en fart på bare 6-7 knop da den under forholdsvis udramatiske omstendigheter gikk på grunn. Ifølge rederiet Kystlink var det sannsynligvis svikt i styringsmekanismen som førte til grunnstøtingen.

I Hirtshals har man ikke opplevd maken til skivebom.

- Dette har aldri skjedd før. Og her i Hirtshals er det en del anløp. Hvis vi ser bort fra fiskebåtene, har vi vel 3000 skipsanløp årlig. Men man vet jo aldri når en ulykke inntreffer. Det er slikt som kan skje, sier havneassistent Bent Christensen ved Hirtshals havn til PD.

Det var kapteinen som meldte fra om grunnstøtingen ved 24-tida i natt. Det ble gjort flere forsøk på å trekke båten av grunn, men taubåten som ble benyttet var for spinkel. Heller ikke to større fiskebåter klarte å trekke ferja av.