Cappelensvei i Norge Rundt

Norge Rundt-teamet gjør TV-opptak i Cappelensvei på Sundjordet. Fra venstre fotograf og produsent Sissel Rikheim, lydmann og klipper Trond Baugstø, programleder Anne Cathrine Syversen som selv bor i Cappelensvei, og en av hennes naboer i gata, Bent Ask.

Norge Rundt-teamet gjør TV-opptak i Cappelensvei på Sundjordet. Fra venstre fotograf og produsent Sissel Rikheim, lydmann og klipper Trond Baugstø, programleder Anne Cathrine Syversen som selv bor i Cappelensvei, og en av hennes naboer i gata, Bent Ask. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Programleder Anne Cathrine Syversen lager Norge Rundt-sending fra sin egen hjemlige gate, Cappelensvei på Sundjordet. Fredag vil vi få se henne og noen av naboene i Norge Rundt.

DEL

– Jeg er imponert over Cappelensvei og synes det er ei fantastisk gate å bo i, sier Anne Cathrine Syversen som tirsdag vandret rundt i sitt eget nabolag med TV-teamet fra NRK Norge Rundt fra Bergen på slep.

Anne Cathrine hadde sin første Norge Rundt-sending sist fredag. Hun ukependler til Bergen for programlederjobben fram til og med 18. februar.

Hun fikk umiddelbart oppslutning fra de andre i Norge Rundt-redaksjonen da hun foreslo å gjøre opptak og fortelle historier fra sin egen gate, der hun til daglig bor, i Porsgrunn.

Partere rådyr

Bent Ask i Cappelensvei nummer 3 skal demonstrere og vise hvordan man parterer et rådyr. Rådyret ble tirsdag kveld grillet ute et sted på Fredneshalvøya.

Eystein Nesvaag kalles for gatas «Skrotnisse» og viser fram alle raritetene som han har samlet på. Og det er visstnok ikke lite han har å by på.

Emil Aubert bor i Cappelensvei 21 B og blir intervjuet om New York der han bodde en periode for 60 år siden.

Venninneklubben

Også er det Grete Biberg Nord som har klubbmøte i venninneklubben sin, akkurat slik de har hatt hver fjortende dag siden 50-tallet. Klubbvenninnene har kjent hverandre siden de begynte på skolen, og nå skal klubben bli norgeskjent gjennom Norge Rundt.

Anne Cathrine Syversen gleder seg til å vise fram nabolaget sitt og menneskene som bor der i Norge Rundt.

– Jeg trives med å fortelle historier om menneskene, mye heller det enn det å reise rundt. Det er menneskene som er viktige, sier programleder Anne Cathrine Syversen som vi altså kan få rett inn i stua vår via TV-skjermen helt til februar neste år.

Artikkeltags