Gå til sidens hovedinnhold

Dansetorg på PIT

Artikkelen er over 9 år gammel

PIT er mer enn teater. Se opp for Grenland Dansekompani i dagene som kommer.

Dansetorget skal foregå på Porsgrunn kommunale kulturskole, og er i år en del av Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT).

Dansetorget inneholder tre forskjellige hovedattraksjoner. I år blir det «Workshop» for alle. Både erfarne og uerfarne inviteres til å lære dans. I år har de også audition, hvor det ønskes at profesjonelle dansere skal prøve seg for en jobb i Grenland Dansekompani. Det er stor mangel på arbeidere innenfor dansemiljøet, og Tine Fossmo, kunstnerisk leder i Grenland Dansekompani, ønsker å bygge opp dansemiljøet til noe stort.

– Dansemiljøet i Norge er altfor lite. Vi vil synliggjøre arbeidsledigheten ved denne anledningen, samtidig som det skal være en morsom prosess. Vi vil tiltrekke oss dansere fra hele landet, og så langt har det meldt seg 30 stykker til de ulike aktivitetene, sier hun og smiler.

Den tredje og siste aktiviteten for helgas «dansetorg», er Bluss-dans. I år er første gang det blir tilbudt «Bluss», og Grenland Dansekompani gleder seg til å se hva som dukker opp. Bluss er en anledning for hvem som helst, om dansen er ferdig eller ikke, til å komme opp på en åpen scene og vise fram sitt prosjekt.

– Dette er en leken måte og finne utvikling og inspirasjon på, i tillegg til at vi vil få publikum nærmere dansemiljøet. Nå er vi jo også så heldige at vi har fått sjarmerende Siri og Snelle til å være vert, sier Fossmo.