Dette er «feil» Gunnar Sørlie

Han heter Gunnar Sørlie, men driver verken med gitarklimpring, husbygging eller politikk. Derimot er han en uovertruffen førtidspensjonert bilselger.

Han heter Gunnar Sørlie, men driver verken med gitarklimpring, husbygging eller politikk. Derimot er han en uovertruffen førtidspensjonert bilselger.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

– Hvis Gunnar Sørlie kan kalle seg oldtimer, kan jo jeg vurdere å kalle meg alzheimer, sier Gunnar Sørlie.

DEL

Forvirret? Det er du ikke alene om. I Porsgrunn finnes det nemlig to stykk Gunnar Sørlie. Den ene har vært i vinden den siste tiden i forbindelse med avisoppslagene om selvskudd på byggeplassene. Den andre lever rolige dager på Breidablikk, der han nyter sine første dager som førtidspensjonert bilselger. Slik blir det navneforvirring av. Gunnar Sørlie (61), bilselgeren, er blitt nedringt nærmest til alle døgnets tider denne uka. Blant annet ville P4 ha ham med i sin morgensending etter at den andre Gunnar Sørlie, med West som mellomnavn, stod fram med haglegevær på VGs og Vardens førsteside. Også flere ganger tidligere har han fått en del feilslåtte telefonoppringninger. Ikke minst har det vært mange som vil hyre ham til spillejobber! Men Gunnar Sørlie nummer to er verken politiker eller entreprenør. Og ikke har han en stemme som slekter på Waylon Jennings. Den tidligere strategen på Urædds håndballag må således medgi at han nok ikke hadde gjort det så veldig bra som kveldens beholdning på scenen på Sailors Inn eller Park Bistro.

–Jeg skulle nok greid å synge litt, men verre ville det blitt å håndtere instrumentene, knegger Gunnar Sørlie som tar navneforvirringen med godt humør.

– Men vi kunne jo blitt en fin duo, «Alzheimer og Oldtimer». Hans navnebror, entreprenøren, har gjort sitt beste for å forebygge navneforvirringen. En ting er nå artistnavnet «Oldtimer». Nylig bakte han i tillegg inn mellomnavnet West, men fortsatt går det rett vest når fjerntliggende radiostasjoner skal intervjue entreprenøren, politikeren og sangartisten. Da havner de ofte i Utsikten 2, 4. etasje.

Onsdag var både P4 og Radio Tango frempå for å knytte til seg noen kommentarer fra den medieombruste Gunnar Sørlie. Det har forøvrig vært noen forespørsler om tomtekjøp på Bjørntvedt. Noen ganger har fristelsen for å tulle litt blitt for stor, men stort sett har Sørlie holdt seg i skinnet. Det er jo biler og ikke kåker han er ekspert på å selge.

Fire år skiller de to gunnarsørliene. Forviklingene startet i ung alder. I oppveksten bodde begge i Hovenga. Bilselger Sørlie var litt kjappere ute når det gjaldt damene. Til tider dumpet det brev ned i feil Sørlie-postkasse fra yndige unge damer. Mye tyder på at den da 12 år gamle vordende country-stjernen fikk et litt tidlig innblikk i voksenlivet.

–Det hendte brevene var åpnet da de til slutt kom til meg, men det er ikke noe å snakke om i dag, humrer eks-bilselgeren. Likevel er det ikke noe som tyder på at noen av de to ble gift med feil kone. Gunnar Sørlie regner med at alle forviklinger snart er en saga blott. 61-åringen har nemlig planer om å flytte. Gunnar Sørlie har rett og slett tatt kraftuttrykket «Dra te Hæljeroa» svært så bokstavelig.

– Der har vi kjøpt en tomannsbolig. Vil prøve noe nytt på våre eldre dager, sier Gunnar Sørlie alias Alzheimer. – Forresten, kjenner Gunnar Sørlie og Gunnar Sørlie hverandre?

– Bare gjennom jobben. De bilene han har kjøpt, har vel jeg solgt til ham, sier Gunnar Sørlie. Han andre, altså.

Artikkeltags