– Dette skal bli en naturperle

Dugnadsgjengen PD traff på langs Lilleelva onsdag ettermiddag er fra venstre: Stein Devik, Gunnar Nielsen, Kjell Meen, Svein Jakob Aga og Richard Snoek.

Dugnadsgjengen PD traff på langs Lilleelva onsdag ettermiddag er fra venstre: Stein Devik, Gunnar Nielsen, Kjell Meen, Svein Jakob Aga og Richard Snoek. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Porsgrunn Rotary har på eget initiativ fjernet trær, busker og kratt langs Lilleelva de siste tre ukene, og dermed spart kommunen for store kostnader. – Vi har ryddet 7-800 meter til nå.

DEL

Det sier dugnadsleder Olav Røyneland, og viser til Porsgrunn bystyres vedtak om å bruke 0,5 millioner kroner til planlegging av en ny to meter bred sti langs Lilleelva.

Bygartner Finn Resch har nå utarbeidet en plan, og det er denne rundt 60 Rotary-medlemmer jobber etter, på skift.

Ifølge Røyneland er det flere grunner til at Porsgrunn Rotary har satt i gang dette store dugnadsarbeidet.

– For det første er dette en naturperle, og for det andre er jo dette et kjempebra folkehelsetiltak. Både psykisk og fysisk, sier han entusiastisk.

Han legger til at Porsgrunn kommune har stilt velvillig opp med verneutstyr, kvistemaskiner og beskyttelsesbukser. Ellers hadde ikke jobben vært mulig.

Dugnadsgjengen har stått på for fullt tre kvelder hver uke i over tre uker nå. Planen er at de skal holde på et par uker til. På dagtid har elever ved idrettslinja på Porsgrunn videregående skole bidratt med å fjerne store kvister og ikke minst tunge tømmerstokker fra området.

– Elevene har gjort en kjempejobb, sier Røyneland.

Når Rotary-gutta er ferdig, vil det ifølge dugnadslederen fortsatt gjenstå mye arbeid for kommunen.

– Vi rydder ca. 1 kilometer, og da gjenstår det 4-5 kilometer til som kommunen må rydde selv. Deretter må de gå over hele området med store maskiner, rense elva og bygge den opp med mur. Da vil det være behov for mange entreprenører, sier Røyneland.

Med andre ord vil det trolig ta mange år før innbyggerne kan nyte godt av en to meter bred sti langs Lilleelva, som til slutt skal bli en rundløype.

– Vi håper at vi med dette dugnadsarbeidet legger litt ekstra press på politikerne og at det blir fortgang i prosjektet. For her skal det bli en naturperle av en sti for funksjonshemmede, studenter, treningsglade og folk flest til slutt, sier Olav Røyneland med et stort smil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken