Tyveriet skjedde ved parkeringsplassen mellom Hammondgården og Folkets Hus midt på dagen tirsdag 19. november.

42-åringen forklarte i retten at han distraherte den 94 år gamle kvinnen ved å snakke med henne, mens en annen gjerningsmann tok lommeboka.

Tyveriet ble oppdaget av forbipasserende mens det pågikk, og den andre gjerningsmannen løp av gårde. Han hadde da med seg 94-åringens lommebok, men kastet den fra seg i flukten. Tiltalte løp også av gårde, og begge stakk av i en bil.

Et vitne rakk å notere registreringsnummeret på bilen, som tilhørte et leiebilfirma. Opplysninger fra dette firmaet førte til at politiet klarte å spore opp tiltalte på Torp. Han var da på vei tilbake til Romania.

Den andre personen ble også anholdt, men fikk gå på flyet før politiet hadde knyttet han til tyveriet. Han er nå etterlyst.

Ikke tidligere straffet

Tiltale er ikke tidligere straffet, hverken i Romania eller i Norge. Han er gift og har to barn. I skjerpende retning legger retten vekt på at fornærmede ble valgt ut på bakgrunn av hennes høye alder.

Det at tiltalte erkjente straffskyld under rettssaken, førte imidlertid til avkortning i straffen. 42-åringen må sone i 60 dager. Til fratrekk kommer 25 dager i varetekt.