Andreas Friis fra Porsgrunn har ikke bare et produkt; han har en visjon. Med energibar-konseptet Live Arctic skal han bidra til å gjøre en forskjell her i verden. For hver energibar han selger doneres det en matrasjon til sultrammede barn. Målet er å donere én million måltider.

Beste «pitch»

For litt siden ble Friis invitert til å delta i en PR-kampanje i regi av BBC Nordic. Hensikten til det britiske TV-selskapet var å promotere det nye TV-programmet «Million Dollar Intern». Sammen med elleve andre norske gründere konkurrerte han om hvem som hadde den beste forretningsideen.

Deltakerne ble plassert i en heis på Stordalen-hotellet The Thief i Oslo. Her fikk de 30 sekunder på seg til å presentere sin idé. Friis’ prestasjoner imponerte produsenten såpass at de ble nødt til å trekke den unge visjonæren fram i lyset.

– Det var utrolig gøy å få lov til å være med på PR-kampanjen til BBC og filme med et proft tv-team, sier gründeren og forteller at TV-opptredenen har bidratt til å skape enda mer blest rundt selskapet.

Fór og filosofi

Energibarene til Friis er et naturlig produkt og kommer nå i to varianter. Han leverer produktet til utsalgssteder i både inn- og utland. I Porsgrunn kan man nå få kjøpt energibombene på blant annet Stamina Hot, HiT og det økologiske bakeriet Rent mel i posen. For Friis handler energibarene om mer enn bare raske antioksidanter.

– For meg handler ideen om medmenneskelighet, bærekraftig utvikling og etikk kombinert med en aktiv og sunn livsstil ute i naturen, forklarer han og påpeker at det var filosofien kom som la grunnlaget for ideen.

Etter oppstarten i 2012 har firmaet virkelig fått fart på seg. Friis har blant annet skaffet flere partnere, blant annet Røde Kors. Energibarene produseres i dag på en familieeid fabrikk i Spania. Noe som medfører at Friis kan ta trekke sørover når gradestokken synker langt under minus i Porsgrunn.

Aktiv

Friis snakker ikke bare om filosofien sin, han lever den også ut. Nylig vant han et veddemål, noe som førte til at han og lillebroren måtte gå fra Porsgrunn til Gaustatoppen.

– Vi gikk konstant i 34 timer, uten overnatting. Ved veis ende var jeg så full av blemmer, gnagsår og puss at jeg måtte ta flere dager på hjemmekontoret, sier grensesprengeren og innrømmer at det gikk med en del Live Arctic-energibarer på turen.

Praksisplasser

I løpet av utdanningen sin har Friis hatt praksisplass i flere store selskap. Nå tilbyr han andre unge talenter, som deler hans visjon og verdier, en mulighet til å utvikle seg og skaffe erfaring innen forretningsverdenen.