Gå til sidens hovedinnhold

Ettertraktet interiørblogger

Artikkelen er over 10 år gammel

Det begynte som en hobby og er fortsatt en hobby. Beate Hemsborg (34) på Eik på Stathelle er overrasket over hvor populær interiørbloggen hennes er blitt.

Når hun legger ut et nytt blogginnlegg, får hun umiddelbart respons. Nye håndarbeidsprodukter selges ut på et blunk.

– Det begynte med at jeg satt og søkte etter interiørblogger på internett. Jeg lette etter en bestemt kopp som jeg hadde sett et sted. Det gikk ikke lange tiden før jeg ble fanget inn i bloggverdenen, forteller Beate Hemsborg, som startet dette hobbyeventyret for halvannet år siden da hun hadde mammapermisjon hjemme med lille Lotte.

Hemsborg lærte seg blogghåndverket etter lenge å ha vært passiv titter.

– Jeg kunne sitte i timevis å studere andre bloggere, og tiden flyr fort når en sitter slik og klikker og leser, sier Beate.

Til daglig er Beate Hemsborg pedagogisk leder i småbarnsavdelingen i Nustad barnehage. Hun er gift med Jan-Petter Hemsborg og har to barn. Beate har alltid vært glad i å lage ting og pusle med ting, og hun har i årevis drevet med scrapbooking. I tillegg liker hun å fotografere og har kjøpt seg et skikkelig kamera og redigeringsprogram.

Alt dette, pluss interessen for interiør, gjorde at hun fant sin egen form og stil. Etter å ha famlet litt, meldte Beate seg inn i nettklubben for norske interiørbloggere. Derfra er det link til Beates blogg «Beates Verden», og hver gang hun lager et nytt innlegg på bloggen sin kommer det link til denne fra interiørbloggesiden.

– Da var det gjort, for mange fant meg og gav meg respons, forteller Hemsborg.

Og det var da hun startet nettbutikken der hun selger selvlagede ting. Hun viser bilder av det hun lager og forteller hvordan hun har gått fram og hva slags materialer hun bruker.

– Nå selger jeg ut det meste av det jeg lager, og jeg sender pakker over hele landet. 1. desember måtte jeg sette stopp, for jeg trengte kjøkkenbenken min til baking.

Det er nemlig kjøkkenbenken og to kjøkkenskuffer som er Beates verksted. Herfra lager hun dørskilt, fødselsskilt, magnetstriper til kjøleskapet og krukker med halvfabrikata kakedeig som er veldig populære.

– Dette er bare en lystbetont hobby, og det skal fortsatt bare være en hobby, sier Hemsborg og gjør oppmerksom på at hun passer på å følge gjeldende skatteregler som gir anledning til å selge selvlagede produkter for opptil 50.000 kroner.

Bloggen «Beates Verden» har hatt nesten 200.000 lesere til nå, og hver gang Beate skriver et nytt innlegg har hun 500-1000 treff på bloggen. Bloggen hennes har nesten 400 følgere, og Facebook-siden har over 80 tilhengere.

– Bloggverdenen er et lite samfunn i seg selv. Jeg har fått mange gode bloggvenninner jeg aldri har sett. Og bloggen min er som ei dagbok med koselige kommentarer til fra leserne mine, sier interiørbloggeren Beate Hemsborg.