Gå til sidens hovedinnhold

Får 215 millioner i belønning

Artikkelen er over 7 år gammel

Statsråd Marit Arnstad (Sp) kunngjorde i dag at grenlandskommunene får 215 millioner kroner i belønningsmidler de neste fire åra.

– Det Staten vil tilby Grenland over en fireårig avtale er tilsammen 215 millioner kroner, fordelt med 35 millioner kroner i inneværende år og 60 millioner kroner hvert år de neste tre årene, sier Arnstad.

Tilbudet har sammenheng med jobben som gjøres i Grenlandsområdet for å legge til rette for kollektivtrafikk, gang- og sykkelveger. Arnstad sier midlene må ses i sammenheng med Bypakke Grenland.

Samordner selv

– Det er de selv som må samordne de ulike tiltakene og de ulike virkemidlene som skal tas i bruk. Det eneste Staten stiller krav til, er at man ved evalueringen av ordningen skal kunne komme videre med å begrense veksten i biltrafikken, sier Arnstad.

Staten setter imidlertid ikke krav til på hvilken måte målet skal oppnås.

– Hvilke tiltak som er viktigst for å redusere biltrafikken, mener vi skal diskuteres fram lokalt, sier Arnstad.

Hun sier Staten over flere år har hatt en ordning med belønningsmidler til byområder som legger til rette for kollektivtrafikk, økt bruk av gang- og sykkelstier, og at det er stor konkurranse om midlene.

– I 2013 har vi fått inn søknader fra seks byområder. Det har vært en økning i belønningsordningen i forbindelse med klimaforliket, og det har ført til at vi kan gi tilskudd til flere byområder enn tidligere, sier Arnstad.

Kommentarer til denne saken