Fikk sparken etter skating

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Julie Talmo jobbet som vikar på Klevstrand SFO og var godt likt av barna. Foreldrene likte henne imidlertid ikke like godt. Så fikk Talmo sparken på Klevstrand, via SMS.

DEL

Foreldrene mente Talmo ikke var voksen nok til å ta vare på barn fordi hun sto på skateboard til jobben.

Bakgrunnen for foreldrenes klage skal ha vært en enkel episode der Talmo sto på skateboard på vei til jobb. Hun ankom Klevstrand skole på rullebrett, men holdt på å falle av brettet på vei inn i skolegården.

Det hele skal ha blitt mottatt med jubel blant barna, mens de voksne ikke likte opptrinnet. Foreldrene mente de ikke kunne forbinde denne oppførselen med en voksen omsorgsperson. Rullebrettet gjorde dermed Talmo jobbløs.

– Det ble sagt at jeg ikke var voksen og omsorgfull nok til å ta vare på barn. Grunnen var at jeg sto på skateboard til og fra jobben, sier Talmo.

Diskriminert

Talmo er sjokkert over at foreldre kan la seg ergre av et skateboard.

– Jeg føler meg diskriminert. Særlig fordi disse foreldrene ikke engang har snakket med meg. De har sett meg stå på skateboard og dermed konkludert med at jeg ikke kan passe barn. Det er jo helt sprøtt, fortviler Talmo.

Hun tror også at klærne hennes bidrar til at foreldrene misliker henne. I SMS-en blir det bekreftet at Julie bør forandre klesstil.

– Jeg tar jo ikke på meg de peneste klærne når jobben består i å leke i sandkassa med barna, sier Talmo.

Vikariat

Talmo har vært ansatt i et vikarbyrå siden januar. Hun har jobbet som vikar i ulike barnehager, barneskoler og SFO-avdelinger.

Både vikarbyrået og personalet ved SFO-avdelingen skal ha understreket at det ikke var deres mening å gi Talmo sparken. De kunne imidlertid ikke gå imot foreldrenes ønske. Dermed måtte Talmo gå.

– Det er trist. Jeg liker barna, og barna ser ut til å like meg. De pleier å gi meg en klem når jeg kommer, smiler Talmo.

Hun vil også savne kollegene på arbeidsplassen.

Talmo kan fremdeles jobbe ved de andre SFO-avdelingene i byen. PD lyktes ikke å få en kommentar fra foreldrene eller fra SFO i løpet av gårsdagen.

Artikkeltags