Fra krigsskole til muskelterapi

Hanne Haukås har mange behandlingsmetoder. En av dem er såkalt kopping, som benytter «vakum-prinsippet». Behandlingen går ut på å benytte undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden, muskulaturen og kroppens indre organer.

Hanne Haukås har mange behandlingsmetoder. En av dem er såkalt kopping, som benytter «vakum-prinsippet». Behandlingen går ut på å benytte undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden, muskulaturen og kroppens indre organer. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter fem år i forsvaret bestemte Hanne Haukås seg for at hun ville ta seg av musklene til sivilbefolkningen.

DEL

– Det var noen fine år i Forsvaret, hvor jeg den siste tiden jobbet som treningsinstruktør ved sjøkrigsskolen i Bergen. Men etter fem år i tjeneste, følte jeg det var på tide å prøve noe nytt, sier 31-åringen.

Etter å ha mønstret av, returnerte porsgrunnsjenta til hjembyen. Etter å ha tatt et kurs i aromamassasje i Os, begynte hun å pendle til Sandefjord, hvor hun i tre år studerte muskelterapi ved Balanz Norge. Nå har hun åpnet egen praksis, og flyttet inn i 8. etasje i Schanke-bygget, hvor hun tar imot klienter med ulike plager.

– I hovedsak muskulære smerter. Både i muskler, ledd, hode, skuldre, rygg, hender, setemuskler eller underekstremiteter. Og behandlingsmetodene er mange.

– Massasje, kopping, terapeutisk stretching, ledd- og muskelakupunktur og medisinsk fibromassasje og generell rådgivning.

Dette er Haukås’ første foretak, men hun har tidligere praktisert ved diverse klinikker. Blant annet ved Brevik helsehus. Nå som hun står på egne ben, følger det også med et spenningsmoment.

Havregrynsbudsjett

– Ja, nå lever jeg på havregrynsbudsjett. Men jeg fokuserer på å gjøre en god jobb. Jeg finner stor trøst i «bringebærbonde-mottoet»: Fokuserer du på pengene, kommer ikke bæra. Fokuserer du på bæra, kommer pengene, sier Haukås med et smil.

I Schanke-bygget deler hun etasje med kiropraktor Einar Nilsen, som har over ti år med erfaring fra bransjen.

– Det er kjekt å ha en man kan få gode råd fra, sier Haukås, som håper hun vil kunne bidra med noe positivt i hjembyen.

– Det fysiske og psykiske går hånd i hånd. Og det det blir ikke akkurat noe mindre stress i hverdagen.

Artikkeltags